ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου: 5.500 αιτήσεις για διακοπή ρεύματος

Τι αναφέρει στη «Σ» ο Διευθυντής του Διαχειριστή – Επεισόδιο την Πέμπτη το πρωί με καταστηματάρχη που αρνήθηκε έλεγχο και συνελήφθη

Περί τις 5.500 αιτήσεις δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου σε ετήσια βάση για διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Βασίλη Βελλή: «η υπηρεσία μας δέχεται ηλεκτρονικά αιτήματα από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για διακοπή. Δεν έχουμε εικόνα πόσοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χρωστούν, καθώς εμείς απλά εκτελούμε τα αιτήματα όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε. Σε ετήσια βάση στην περιοχή ευθύνης του ΔΕΔΔΗΕ δεχόμαστε περίπου 5.500 αιτήσεις για διακοπή ρεύματος. Από τα αιτήματα αυτά τα περισσότερα εκτελούνται κανονικά και άλλα όχι διότι το χρέος αποπληρώνεται».

Σε κάποιες περιπτώσεις οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ έρχονται αντιμέτωποι με τους πολίτες που έχουν υποπέσει σε κάποια παράβαση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το προχθεσινό, όταν ιδιοκτήτης καταστήματος αρνήθηκε σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ την είσοδό τους στο κατάστημά του για έλεγχο και διακοπή του ρεύματος. Ως προς την περίπτωση αυτή η αστυνομία που συνέλαβε τον καταστηματάρχη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Συνελήφθη στο Αγρίνιο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ιδιοκτήτης καταστήματος, διότι αρνήθηκε σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ την είσοδό τους στο κατάστημά του, για έλεγχο και διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας».

Ωστόσο, παρόμοιες καταστάσεις σημειώνονται και σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής οι οποίες είναι αρκετές και πολλές από αυτές καταγράφονται και στο αστυνομικό δελτίο. Η αύξηση των κρουσμάτων ρευματοκλοπών είναι μεγάλη. Το 2016 είχαν καταγραφεί 221 διαπιστωμένες περιπτώσεις, ενώ το 2017 ξεπέρασαν τις 286! Οι εκτιμήσεις για το 2018 είναι πως θα υπερβούν κατά πολύ αυτές του 2017.

Οι περιπτώσεις χρέους, αλλά και ρευματοκλοπής ποικίλουν και αφορούν εκμεταλλεύσεις παντός τύπου, εντός και εκτός αστικού ιστού.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή