Δήμος Λευκάδας: παραχωρήθηκε το Κέντρο Νεότητας στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Υπεγράφη χθες με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας Και Ανάπτυξης και Οικονομικών η παραχώρηση κατά χρήση στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων – Λευκάδας του Κέντρου Νεότητας.

Συγκεκριμένα παραχωρούνται απευθείας στο Τ.Ε.Ι. τα Οικοδομικά Τετράγωνα 302 και το τμήμα 1 του 305, συνολικής έκτασης 6056,5 τετραγωνικών μέτρων. Η παραχώρηση γίνεται για 25 χρόνια και άνευ ανταλλάγματος.

Ο Δήμος Λευκάδας και ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη, την Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας περιουσίας, κ. Αθανάσιο Δημάκη, για την άψογη συνεργασία και ανταπόκριση στο αίτημα της παραχώρησης των ακινήτων στο Τ.Ε.Ι..

Οι συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο, ευοδώθηκαν χάρη στις συνεχείς συναντήσεις αλλά και τις αμφίπλευρες προσπάθειες που έγιναν ούτως ώστε να ξεπεραστούν τεράστια εμπόδια και γραφειοκρατικά προβλήματα, ώστε να καταστεί δυνατή η παραχώρηση των ακινήτων.

Τώρα πια ανοίγει ο δρόμος ώστε το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και ο “διάδοχος” του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το Υπουργείο, στη δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής του Κέντρου Νεότητας για τη στέγαση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Πηγή