Δυτική Αχαΐα: Θερμό επεισόδιο με «θύμα» αντιδήμαρχο!

Να βελτιώσει την απόδοση του τομέα καθαριότητας και να μετριάσει τα παράπονα του κόσμου για την αποτελεσματικότητα ακόμα όμως και για τις ώρες συγκομιδής των σκουπιδιών, θέλησε να κάνει πράξη η αρμόδια αντιδημαρχία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ωστόσο οι αλλαγές που πήγε να εφαρμόσει στον καθημερινό προγραμματισμό, μόνο «αναίμακτη» διαδικασία δεν αποδείχθηκε.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Νίκος Οικονομόπουλος ανακοίνωσε στο προσωπικό, ότι εφεξής τα απορριμματοφόρα δεν θα βγαίνουν στις 4 τα ξημερώματα, για ολόκληρο το δήμο, αλλά θα πρέπει να τροποποιηθεί το πρόγραμμα αναλόγως την περιοχή. Ειδικότερα, για το πολεοδομικό συγκρότημα της Κάτω Αχαΐας, τα σκουπιδιάρικα θα ξεκινούν πλέον στις 5 π.μ., ώστε να προλαβαίνει να είναι καθαρή και η αγορά και για τις υπόλοιπες κοινότητες στις 7 το πρωί.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Στο άκουσμα των νέων δεδομένων και ενώ, εμφανώς τουλάχιστον, δεν υπήρξε κάποια συλλογική ή ατομική αντίδραση, μια τέτοια ήρθε να αιφνιδιάσει δυσάρεστα τον αντιδήμαρχο, την ώρα που βρισκόταν στο αμαξοστάσιο. Οπως ο ίδιος περιγράφει τα γεγονότα, ένας μόνιμος υπάλληλος -παρότι απουσίαζε με αναρρωτική άδεια – εμφανίστηκε ξαφνικά, πήγε μαζί του σε ένα δωμάτιο να συζητήσουν, οπότε άρχισε να τον υβρίζει άσχημα. Στον αντίλογο του δημοτικού παράγοντα ότι σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μια χαλαρότητα στην υπηρεσία και πρέπει να μπει μιαν άλλη σειρά, αυτός του επιτέθηκε να τον χτυπήσει.
Ο ΤΣΑΚΩΜΟΣ Περί τα δέκα άτομα που ήσαν κοντά, επενέβησαν και με ψυχραιμία παρεμπόδισαν τον υπάλληλο να συνεχίσει τον τσακωμό, γλυτώνοντας τον αντιδήμαρχο από τα χειρότερα. Προηγούμενο δεν υπήρχε, μεταξύ των δύο ανδρών, ούτε και ο κ. Οικονομόπουλος ομολογεί κάποιο πρόβλημα μαζί του, ωστόσο η πράξη του υποδείκνυε άγριες διαθέσεις. «Αν δεν το κράταγαν, θα με σκότωνε. Δεν ξέρω αν ήταν βαλτός. Ούτε μου προέβαλε κάποιο προσωπικό πρόβλημα για την τήρηση του νέου ωραρίου. Απλά μου είπε, τι θέλω και το σκαλίζω το πράγμα, για να του πω ότι ο κόσμος μου κάνει παράπονα πως δεν καθαρίζεται σωστά ο δήμος, οπότε έπρεπε κάτι να κάνω», δηλώνει ο ίδιος στην «Π», εκφράζοντας την επιθυμία να ακολουθηθεί κανονικά η υπηρεσιακή προβλεπόμενη διαδικασία.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ triadafilop@pelop.gr


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα