Έφιπποι τίμησαν και φέτος τον Άγιο Δημήτριο στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με άλογα γιορτάστηκε και φέτος η παραμονή του Αγίου Δημητρίου στο Μεσολόγγι, όπως συνηθίζεται αυτή την ημέρα που, εκτός από τον θρησκευτικό της χαρακτήρα έχει και ιστορικό, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτης πολιορκίας του Μεσολογγίου στις 25 Οκτωβρίου του 1822.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και πλήθος πιστών συνέρρευσε στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο γηροκομείο, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα. Φυσικά και φέτος δεν έλειψαν οι καβαλαραίοι που ιππεύοντας τα άλογά τους έφθασαν στο προαύλιο του ναού, όπου ευλογήθηκαν από τους ιερείς τηρώντας ένα έθιμο δεκάδων ετών και δίνοντας τιμή στον έφιππο Άγιο.

Το ιστορικό εκκλησάκι, δίπλα στο γηροκομείο της πόλης, πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο, την πρώτη στις 26 Οκτωβρίου και την δεύτερη στις 3 Νοεμβρίου επί της αναμνήσεως του θαύματος κατά την έλευση στον Ναό του Αγίου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Προυσιώτισσας κατά την διάρκεια μεγάλου λοιμού, που μάστιζε την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου το 1918, τον οποίο και σταμάτησε η Παναγία.

aixmi-news.gr

efipoi-mesologgi (1)

efipoi-mesologgi (2)

efipoi-mesologgi (3)

efipoi-mesologgi (4)

Ναύπακτος: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου


Πηγή