Αιτωλοακαρνανία: Στα… αζήτητα το πετρέλαιο θέρμανσης

Μηδαμινό το ενδιαφέρον για το πετρέλαιο θέρμανσης, που φέτος οι καταναλωτές θα το πληρώσουν 20 λεπτά ακριβότερο σε σύγκριση με πέρσι

Στα αζήτητα είναι και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία. Η διάθεση ξεκίνησε από τις 15 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής το ενδιαφέρων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένη Κακούρη, είναι μηδαμινό. Σ αυτό, όπως επισημαίνει ο κ. Κακούρης, συντελεί ο καλός καιρός, αλλά κυρίως το γεγονός ότι φέτος το πετρέλαιο είναι κατά 20 λεπτά ακριβότερο.

Πέρσι κατά την περίοδο έναρξης της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης είχε διαπιστωθεί ραγδαία μείωση της ζήτησης σε σχέση με πρόπερσι κατά 30%, άρα φέτος η κατάσταση αναμένεται δυσκολότερη.

kakouris-dimosthenis
Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης

«Μέχρι 30 Απριλίου του 2019 θα διαρκέσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Λόγω των διεθνών αυξήσεων της τιμής του πετρελαίου φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη. Οι καταναλωτές θα κλιθούμε να πληρώσουμε περίπου 1.20 λεπτά ανά λίτρο, περίπου 20 λεπτά ακριβότερο δηλαδή απ ότι ήταν πέρσι. Αυτό σε συνδυασμό με την μειωμένη επιδότηση από τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή 12,5 λεπτά για όσα λίτρα δικαιούται ο καταναλωτής δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση. Η ζήτηση είναι ελάχιστη, δεν τηλεφωνούν για να ενημερωθούν, αλλά δεν βοηθάει και ο καιρός ώστε να καταγραφεί κάποιο ενδιαφέρων. Αναμένουμε την εξέλιξη των διεθνών τιμών μήπως γίνει πιο προσιτό στους καταναλωτές. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές το ενδιαφέρων και οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδαμινό» δήλωσε ο κ. Κακούρης.

Στην Γ’ ζώνη που εντάσσεται η Αιτωλοακαρνανία το μέγιστο, σύμφωνα με τον κ. Κακούρη, είναι 600 λίτρα συνεπώς ως προς το επίδομα θέρμανσης το μέγιστο ποσό που μπορεί να εισπράξει κάποιος είναι 80 ευρώ στον τόνο.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Συλλήψεις για μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού σε Παναιτώλιο και Στράτο


Πηγή