Η εντυπωσιακή διάσωση της…Χάιδως στο Κατάκολο! Το πουλάρι είχε εξαφανιστεί και εντοπίστηκε 15 μέρες μετά […]

Μια τιτάνια προσπάθεια διάσωσης από φιλόζωους στήθηκε από το απόγευμα της Κυριακής για μια φοράδα τη «Χάιδω». Το άτυχο άλογο είχε χαθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο ιδιοκτήτης του είχε δημοσιεύσει αγγελία για την αναζήτησή του.

Το άλογο εντοπίστηκε από ψαρά που περνούσε με το καϊκάκι του στην περιοχή «Γερμανικά» στην πίσω πλευρά του βουνού του Κατακόλου σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση. Φιλόζωοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν από βραδύς, διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης…

Η «Χάιδω» στάθηκε πολύ τυχερή στην ατυχία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άλογο είχε χαθεί πριν από περίπου 15 ημέρες. Ο ιδιοκτήτης όσο και αν έψαξε δεν μπορούσε να το βρει. Και πως να το εντοπίσει όταν αυτό είχε κολυμπήσει μέσα στη θάλασσα και είχε φτάσει σε μια παραλία που δεν είχε πρόσβαση άλλη πέραν της θάλασσας.

Το γεγονός ότι ένας ψαράς την εντόπισε το απόγευμα της Κυριακής, απέβη σωτήριο.

Ενημέρωσε την Βάσω Ντοά από το Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου και πρώτη στην περιοχή έσπευσε η Ελένη Σιγούρου μαζί με άλλους πολίτες.

Η Κωνσταντίνα Κομιώτη συντόνισε εκείνη την πρώτη στιγμή την προσπάθεια και το πρωί – αφού διαπιστώθηκε πως η φοράδα μπορεί να αντέξει – στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου συμμετείχε με τους άντρες και τον εξοπλισμό της. Όταν διαπίστωσαν πως δεν είναι εφικτό να ανασύρουν το άλογο από την παραλία, αποφασίστηκε να το πάρουν από εκεί με τον ίδιο τρόπο που έφτασε… Μέσω θαλάσσης.

Ο αλιέας και πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ δήμου Πύργου Νίκος Χιώνης με το σκάφος του «Σπύρος Χ», έφτασε στο σημείο.

Πυροσβέστες και φιλόζωοι έδεσαν κατάλληλα τη φοράδα και με μικρή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή, κάλυψαν την απόσταση έως την παραλία του Αγ. Ανδρέα, με έναν πυροσβέστη να κρατά σταθερά και με ψυχραιμία το ζώο δίπλα στο αλιευτικό σκάφος.

Παρόντες ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Σεϊντής, εθελοντές και πολίτες… Φτάνοντας στην ακτή του Αγ. Ανδρέα το περίμενε ο ιδιοκτήτης του περιχαρής για την αίσια έκβαση της περιπέτειας.

Βέβαια η φοράδα ήταν υποσιτισμένη, αδύναμη και όχι σε πολύ καλή κατάσταση μετά τη δοκιμασία αυτή, όμως δέχθηκε με ανακούφιση την περιποίηση του ιδιοκτήτη της και τα χάδια όλων που αντιμετώπισαν με ανθρωπιά το περιστατικό.

πηγη


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία