Ο καιρός σήμερα …

Κοινωνία Ο καιρός σήμερα …

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά περιμένουμε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 9 έως 25 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην Ήπειρο από 10 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα πολύ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός της Κέρκυρας από τους χάρτες του http://www.meteo.gr/


Πηγή