Ο Στίβεν Κινγκ «πούλησε» τα κινηματογραφικά δικαιώματα βιβλίου του για 1 δολάριο.

Σινεμά Ο Στίβεν Κινγκ «πούλησε» τα κινηματογραφικά δικαιώματα βιβλίου του για 1 δολάριο.

Μόλις ένα δολάριο χρειάστηκε να δώσουν κάποιοι έφηβοι από την Ουαλία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κινηματογραφικά δικαιώματα βιβλίου του Στίβεν Κινγκ.

Η ομάδα των παιδιών από το Τρέντεγκαρ, της Blaenau Gwent Film Academy, αποφάσισαν να γράψουν μια επιστολή στον συγγραφέα. Μπορεί να μην το περίμεναν, αλλά το γραφείο του Κινγκ τους απάντησε έπειτα από μόλις μία ημέρα, εξηγώντας τους τι πρέπει να κάνουν για να εξασφαλίσουν τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου «Stationary Bike». «Μέσα σε λίγες ημέρες υπογράψαμε το συμβόλαιο και στείλαμε το ένα δολάριο στις ΗΠΑ», δήλωσε στον Guardian ο Κέβιν Φίλιπς της Green Valley Film Productions, που θα βοηθήσει τα παιδιά να γυρίσουν την ταινία.

Οι έφηβοι ελπίζουν ότι η δουλειά τους θα προβληθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι θα στείλουν μια κόπια της ταινίας στον Στίβεν Κινγκ.

Οι Αλφι Εβανς, 16 ετών και Σέρις Κλις, 14 ετών, ετοιμάζουν το σενάριο, ενώ ήδη έχουν συμφωνήσει με ντόπιο ηθοποιό, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Φίλιπς θα σκηνοθετήσει την ταινία και ελπίζει ότι τα γυρίσματα να ξεκινήσουν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτ.: AP- Evan Agostini


Πηγή