Ποιον θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ σε Πάτρα, Καλάβρυτα και Δυτική Αχαΐα;

Στο µικροσκόπιο του Κινήµατος Αλλαγής για τις επόµενες µέρες, µπαίνουν όλοι οι νυν δήµαρχοι που διεκδικούν την επανεκλογή τους στην Αχαΐα, τον Μάιο και οι νέες υποψηφιότητες.

Πρόκειται να συσταθούν δύο επιτροπές, µία στην Πάτρα και µια στην Αθήνα η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για στηρίξεις και «χρίσµατα» στη ∆υτική Ελλάδα.

Όσον αφορά την Αχαΐα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που η στήριξη από το ΚΙΝΑΛ θα έχει περίπου διαδικαστικό χαρακτήρα.

Για τους ∆ήµους Αιγίου και Ερυµάνθου, η αξιολόγηση των ∆ηµάρχων Θανάση Παναγόπουλου και Θάνου Καρπή, εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αναµένεται να είναι µια τυπική διαδικασία.

Τα πράγµατα αλλάζουν στις περιοχές όπου αναµένεται να έχουµε περισσότερες από µία υποψηφιότητες.

Στα Καλάβρυτα για παράδειγµα, η πιθανή κάθοδος του πρώην δηµάρχου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαδόπουλου αλλάζει τα δεδοµένα, στην περίπτωση που ο νυν δήµαρχος Γιώργος Λαζουράς ζητήσει στήριξη.

Στην ∆υτική Αχαΐα έχουµε την κίνηση του Σπύρου Μυλωνά και τη δεδοµένη νέα κάθοδο του Χ. Νικολάου. Πριν πάρει- και αν πάρει- θέση το ΚΙΝΑΛ θα παίξει ρόλο πώς οι ίδιοι προσδιορίζουν τις παρατάξεις τους, καθώς θα επιδιώξουν ευρεία αναφορά

Όσον αφορά τον δήµο Πατρέων, η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει καθαρά υπέρ του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, γεγονός που είχε καταδειχθεί εµµέσως πλήν σαφώς εδώ και µήνες, όταν η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηµατά επέλεξε να δείξει την προτίµησή της ανεβάζοντας στην προσωπική της σελίδα στο facebook φωτογραφία της µε τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο.


Πηγή