Ενέργειες του Συλλόγου Γονέων 1ου γυμνασίου σχετικά με την ασφάλεια κτιρίου – Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχ […]

  • Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ζακύνθου Ενημερώνει…

Με σημαντικές δεσμεύσεις για άμεσες ενέργειες του Δημάρχου αλλά και της υπεύθυνης υπηρεσίας του Δήμου έληξε η σύσκεψη που προκάλεσε ο σύλλογος γονέων 1ου γυμνασίου την Τετάρτη (8/11/2018) στις 2.00μμ σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου, μετά το τελευταίο σεισμό και προτάσεις για ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου … Στη σύσκεψη συμμετείχε το ΔΣ του συλλόγου, ο Δήμαρχος, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα αφού κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με τις ανησυχίες και τα ερωτήματα και τις προτάσεις του συλλόγου , ακολούθησε διαλογική συζήτηση μετά την οποία ο Δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος και ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσία δεσμεύτηκαν για τα ακόλουθα:

  1. Άμεση ολοκλήρωση της εργασίας κατακρήμνισης των ρηματοποιημένων η αποκολλημένων σοβάδων μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο , ώστε να επανεκκινήσουν και στο γυμνάσιο τα μαθήματα. Τις εργασίες θα εκτελούν υπάλληλο του δήμου αλλά εξετάζεται και η αξιοποίηση ιδιωτικών συνεργείων.
  2. Επικοινωνία από αύριο (8/11/2018) με τον υπεύθυνο προστασίας σχολικών κτιρίων , με κάλεσμα του στη Ζάκυνθο για να ελέγξει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο κτίριο (1ο Γυμνάσιο και Λύκειο) ως προς την στατικότητα του και την ποιότητα του σκυροδέματος αλλά και την επικινδυνότητα χρήσης του
  3. Άμεση δρομολόγηση μελέτης για ευρεία και εκτεταμένη ανακατασκευή του κτιρίου που θα αφορά το σκελετό, τους σοβάδες, τα πορτοπαράθυρα, τα ηλεκτρικά, τα υδραυλικά και στέγη για μόνωση. Σχετικό κονδύλι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να το διεκδικήσει στα πλαίσια έκτακτης χρηματοδότησης που θα δικαιολογηθεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη οποία βρίσκεται εκ του σεισμού το νησί. Ο χρόνος για τις συγκεκριμένες εργασίες ανέφερε ότι θα είναι σε περίοδο διακοπών των παιδιών και ότι οι εργασίες μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 1019
  4. Οι παραβρισκόμενοι συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων και κατά δεύτερο λόγο επίσης η όσο το δυνατό μικρότερη απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές. Επίσης κοινά αποδεκτό ήταν το ότι οι εργασίες στο ενιαίο κτίριο θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν και να αποδώσουν στη Ζακυνθινή κοινωνία ένα κτίριο ασφαλές και λειτουργικό, όχι μονά για τα παιδιά μας αλλά και για τα εγγόνια τους. Τέλος δεσμεύτηκαν όλοι ότι θα παρακολουθούν τις εργασίες και τις όποιες εξελίξεις των ζημιών και θα τις αναφέρουν στους αρμόδιους συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.


Πηγή