Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Επίθεση από μία ομάδα αντεξουσιαστών δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, λίγο μετά τις 13:30 της Δευτέρας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας αστυνομικός – κατ΄ άλλες πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί – να τραυματιστεί και να διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, το περιστατικό συνέβη σε κτήριο επί της οδού Δέγκλερη, όπου διεξαγόταν δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, με κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές, για επεισόδια σε πορεία προ ετών.
Δύο αστυνομικοί, μάρτυρες στην δίκη, κατέθεσαν όσα γνώριζαν για την υπόθεση, ωστόσο αμέσως μετά το τέλος των καταθέσεων τους, οι αντιεξουσιαστές τους προπηλάκισαν φραστικά και τους ακολούθησαν κατά την αποχώρηση τους από το δικαστικό μέγαρο.
Έξω από αυτό οι αναρχικοί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν από αυτούς στο χέρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρει ο ΑΝΤ1.
Τσιόδρας: Η χώρα μοιάζει παραδομένη στις ορέξεις ακραίων ομάδων
Την επίθεση κατά των αστυνομικών καταδικάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας με ανάρτησή του στο twitter, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική ανοχή έχει αποθρασύνει τις ακραίες ομάδες.
Ειδικότερα, γράφει το εξής:
Προχθές ήταν ο προπηλακισμός αξιωματικού της αστυνομίας. Χθες ο έλεγχος ταυτοτήτων αστυνομικών από αντιεξουσιαστές. Σήμερα η πρωτοφανής επίθεση κατά αστυνομικών στα δικαστήρια. Η χώρα μοιάζει παραδομένη στις ορέξεις ακραίων ομάδων που έχουν αποθρασυνθεί από την κυβερνητική ανοχή.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα