Έρχεται στον Πύργο ο Χρ.Σπίρτζης

Ειδική εκδήλωση στον Πύργο για το χρονοδιάγραμμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος σχεδιάζει ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος, όπως αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Πάτρα, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και στελεχών της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχει ήδη περάσει από προσυμβατικό έλεγχο άλλη μία εργολαβία και πρόσθεσε πως αμέσως μετά την έγκριση των έξι τμηματικών εργολαβιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο ειδική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν η πορεία υλοποίησης του έργου και η επιλογή των διαγωνιστικών διαδικασιών του.

«Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το Πάτρα-Πύργος πρέπει να συζητήσουμε και έχουμε συζητήσει, να επιβεβαιώσουμε το διαγωνισμό που θα γίνει για το κομμάτι του Πύργου-Καλό Νερό και έχω και καλά νέα να σας πω, για το επόμενο, δηλαδή για το Καλό Νερό-Τσακώνα, όπως και για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη σε σχέση με τη χρηματοδότηση αυτών των έργων», ανέφερε.

«Για εμάς, είναι το μεγαλύτερο θέμα και ιδιαίτερα σημαντικό έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «ακόμα και μία ώρα μετά από κάθε συνάντηση θα μπαίνει το ίδιο θέμα». Επίσης, ενημέρωσε τον Υπουργό για την Επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου, που ήδη έχει συσταθεί και εκπρόσωπός της θα παρευρίσκεται πλέον σε κάθε συνάντηση. Στη συνάντηση συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου, η οποία εκπροσωπούσε την Επιτροπή.

Στα 16 εκατ. ευρώ το τρένο Πάτρα-Πύργος

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της Σιδηροδρομικής Γραμμής Πάτρα – Πύργος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει ήδη το 50% της χρηματοδότησης, έχοντας στις προτεραιότητές της τη λειτουργία του τρένου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, ο ΟΣΕ έχει στείλει προμελέτη ύψους 16 εκατ. ευρώ για το έργο και ως το τέλος του μήνα θα έχει ετοιμάσει και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, ζήτησε να οριστεί συνάντηση για το τρένο, ώστε να γίνουν οι τελικές διευκρινίσεις επί του έργου, κάτι που έγινε δεκτό και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου, όταν θα είναι έτοιμη και η μελέτη. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στη θεματική σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, η οποία μαζί με το τρένο Πάτρα-Πύργος απαρτίζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει σημαντικό μέρος των πόρων.


Πηγή