Έργα για την υποβρύχια και υπόγεια διασύνδεση 400kV Ρίου – Αντιρρίου αναλαμβάνουν Ελληνικά Καλώδια και Fulgor

Στην ένωση οικονομικών φορέων Cablel Ελληνικά Καλώδια – Fulgor ανέθεσε ο ΑΔΜΗΕ σύμβαση αξίας περίπου 29 εκατ. ευρώ και στην Ελληνικά Καλώδια σύμβαση αξίας περίπου 18 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και την εγκατάσταση υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων στην περιοχή Ρίου – Αντιρρίου για την επέκταση του δικτύου 400kV προς την Πελοπόννησο.
Η ανάθεση στην ένωση οικονομικών φορέων Cablel Ελληνικά Καλώδια – Fulgor αφορά στον σχεδιασμό και την παραγωγή συνολικά 18 χιλιομέτρων έξι μονοπολικών υποβρυχίων καλωδίων 400kV και υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών, την υποβρύχια εγκατάσταση και προστασία των καλωδίων, και τη σύνδεση τους στα σημεία προσαιγιάλωσης στο Ρίο και Αντίρριο με τα υπόγεια καλώδια, τα οποία προμηθεύει η Ελληνικά Καλώδια.

Αντίστοιχα, η ανάθεση στην Ελληνικά Καλώδια αφορά στον σχεδιασμό και την παραγωγή των αναγκαίων χερσαίων καλωδίων 400kV για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης, συνολικού μήκους 42 χιλιομέτρων και την εγκατάσταση τους κατά μήκος της χερσαίας διαδρομής από τα σημεία προσαιγιάλωσης των υποβρυχίων καλωδίων μέχρι τους υποσταθμούς υπερυψηλής τάσης σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης και των δύο έργων ανέρχεται σε περίπου 10 μήνες από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Fulgor στο Σουσάκι Κορινθίας, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα συνεχόμενα μήκη, από τα μακρύτερα υποβρύχια καλώδια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα χερσαία καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στη Θήβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Έργα για την υποβρύχια και υπόγεια διασύνδεση 400kV Ρίου – Αντιρρίου αναλαμβάνουν Ελληνικά Καλώδια και Fulgor appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή