Ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, του εν Ευβοία τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 31ης Οκτωβρίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας Αγρινίου. Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργιάδης και συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού κήρυξε τον θείο λόγο ο θεολόγος και τέως Λυκειάρχης κ. Ιωάννης Κωστάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίους και ιδιαιτέρως στον Όσιο Δαυίδ. Επεσήμανε τους ασκητικούς του αγώνες και τις αρετές της υπομονής και της ταπείνωσης που καλλιέργησε, ώστε να μπορέσει να αντέξει τον πόλεμο που δέχθηκε από τους πειρασμούς, αλλά και από εκκλησιαστικούς ανθρώπους σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Επίσης αναφέρθηκε στον π. Καλλίνικο, ο οποίος μετά από 23 χρόνια καλλικάρπου διακονίας στον Ιερό Ναό αποχωρεί για την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των συμπροσευχομένων πιστών για την θυσιαστική διακονία και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

Τα ιερά αναλόγια πλαισίωσε χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Κωνσταντίνου Λανάρα. Κατά τη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά λείψανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο Δαυίδ, αλλά και να αποχαιρετίσουν τον π. Καλλίνικο και να του ευχηθούν καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

agripnia-kamaroula (10)

agripnia-kamaroula (11)

agripnia-kamaroula (12)

agripnia-kamaroula (13)

agripnia-kamaroula (14)

agripnia-kamaroula (1)

agripnia-kamaroula (2)

agripnia-kamaroula (3)

agripnia-kamaroula (4)

agripnia-kamaroula (5)

agripnia-kamaroula (6)

agripnia-kamaroula (7)

agripnia-kamaroula (8)

agripnia-kamaroula (9)

kainourgiopress.gr


Πηγή