Ηλεία: Είδος υπό εξαφάνιση οι πολύτεκνοι!

Όλο και λιγοστεύουν οι πολύτεκνες οικογένειες, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού ελάχιστοι πλέον κάνουν περισσότερα από ένα ή δύο παιδιά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου, Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, με αφορμή τον εορτασμό των προστατών των πολυτέκνων Αγίων Τερέντιου & Νεονίλλης την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πύργου, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι τα μέλη του συλλόγου έχουν μειωθεί δραματικά και σε λίγο καιρό θα είναι λιγότερα από χίλια.

«Όταν ξεκίνησε ο σύλλογος ήμασταν 3.400 και τώρα είμαστε 1.200. Κανένας δεν κάνει πάνω από δύο παιδιά και είναι λυπηρό αλλά δεν φταίνε αυτοί. Όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπεις τι θα πρωτοπληρώσεις, το κράτος δεν μας βοηθά πλέον. Μας έχει εγκαταλείψει η Πολιτεία αλλά ίσως θα έπρεπε και εμείς να είμαστε πιο συσπειρωμένοι και διεκδικητικοί. Σε λίγα χρόνια οι πολύτεκνοι θα είναι είδος υπό εξαφάνιση, θα είναι πολύ λιγότερα από 1000 τα μέλη μας», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» η κα Ηλιοπούλου και πρόσθεσε πως ακόμα και στη δική της οικογένεια, τα παιδιά αδυνατούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

«Ούτε τα δικά μου παιδιά είναι πολύτεκνα, αφού είναι άνεργα. Έτσι σβήνει ο πληθυσμός όμως με τα χρόνια. Αν κάθε ελληνική οικογένεια δεν κάνει το λιγότερο τρία παιδιά, θα συρρικνωθούμε κι άλλο. Για ποιο λόγο νομίζετε ότι έχουμε τόσους χωρισμούς; Δεν αντέχουν τα ζευγάρια να τα βγάλουν πέρα. Έτσι αναγκάζονται ο παππούς και η γιαγιά να μεγαλώσουν και τα εγγόνια», σημείωσε η κα Ηλιοπούλου.


Πηγή