Κέρκυρα: Οι νέες εξελίξεις για τις Εργατικές Κατοικίες – Ποιες οι αλλαγές που θα γίνουν.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Οι νέες εξελίξεις για τις Εργατικές Κατοικίες – Ποιες οι αλλαγές που θα γίνουν.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβουλίο η μη υλοποίηση του έργου «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. Ο.Ε.Κ. ‘ΚΕΡΚΥΡΑ V’ (ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ) στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πέλεκα – Σιναράδων» και ανάκληση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Κ. Γουλή, ο ίδιος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ήταν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα όπου συζητήθηκαν όλες οι εξελιξεις για τις Εργατικές Κατοικίες.

Όπως είπε: «Εκεί ζητήθηκε να μην υλοποιήσει η ΔΕΥΑΚ το έργο. Τονίστηκαν δυο θέματα από πλευράς του ΟΑΕΔ. Το πρωτο αφορά την νέα προγραμματική σύμβαση που καλείται να υπογράψει ο Δήμαρχος.

Το δεύτερο θέμα αφορά ότι για όσο διάστημα χρειαστεί η λειτουργία της κλειστής δεξαμενής εντος του οικισμού, να αναλάβει ο Δήμος τα έξοδα μεταφοράς των λυμμάτων στον Βιολογικό Κέρκυρας. Επίσης να μην πληρώσουν τέλη σύνδεσης στην ΔΕΥΑΚ οι οικιστές.

Ως ανταλαγμα ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει την κατασκευή του αγωγού με μια σύμβαση πρόσθετη με τον ίδιο εργολάβο ώστε να μειωθουν οι χρόνοι».


Πηγή