Λ. Βαρουξής: «Το λιμάνι Κατακόλου να μείνει μακριά από τις μικροπολιτικές εκλογικές στοχεύσεις – Τα έργα έχουν […]

Στους τέσσερις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους εργάστηκε μαζί με τους συνεργάτες του για τη βελτίωση λειτουργίας του λιμανιού στο Κατάκολο αναφέρθηκε λεπτομερώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ) Λεωνίδας Βαρουξής προκειμένου να ενημερώσει τους παρευρεθέντες στη χθεσινή εκδήλωση στο «Μικρό» συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας για τα πεπραγμένα της 4ετούς θητείας του στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Παράλληλα ο κ. Βαρουξής έκανε αναφορά στα προβλήματα που (συνεχίζει να) αντιμετωπίζει το ΔΛΤΠ καλώντας συνάμα την τοπική Κοινωνία να είναι αυτή που θα κρίνει και θα… απομακρύνει όσους στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη του Λιμένα

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Βαρουξής τόνισε πως «Θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνούς των πεπραγμένων μας. Να σας πούμε τί κερδίσαμε και τί χάσαμε και τους λόγους και για το ένα και για το άλλο και επίσης να σας κάνουμε γνωστή την τελική μας, όχι πλέον εκτίμηση αλλά πεποίθηση, για τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν… με τη βοήθειά σας, αν πράγματι επιθυμούμε όλοι την ανάπτυξη του τουριστικού μας λιμένα, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Και τέλος να δούμε αν κλείσει το λιμάνι ή αν πρέπει να κλείσουμε άλλο τα μάτια ή να πούμε τελικά τα πράγματα με το όνομά τους».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ είπε πως «Ξεκίνησα ως πρόεδρος του ΔΣ με υψηλούς στόχους και με σύνθημα «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ». Στην πορεία όλα αυτά τα χρόνια κι αφού πρώτα συναντήθηκα και συνομίλησα με πολλούς αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στη στόχευση που είχαμε. Και όμως προχώρησα με το ίδιο όραμα, με τις ίδιες αρχές, μέχρι σήμερα, για να γίνουν τα λόγια και οι στόχοι πράξεις».

Τα σημαντικότερα…

Ακολούθως ο κ. Βαρουξής επισήμανε ως άξια αναφοράς τα εξής:

Yδατοδρόμιο: Για το οποίο είπε ότι «με παρέμβαση του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα βάλαμε τις βάσεις για υποβολή μελέτης, κατασκευής υδατοδρομίου στο Κατάκολο».

Την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης λιμενοβραχιόνων και του έργου μπροστά από τα καταστήματα της παραλίας.

Για τον Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας σχολίασε ότι «Να το πω αμέλεια, άγνοια ή κάτι παραπάνω; To No 5 τουριστικό λιμάνι της χώρας μας που έχει το βαρύ χρέος να σηκώσει στους ώμους του το brand name της Ολυμπίας δεν είχε υπαλλήλους. Αυτή την «παιδική χαρά» (σ.σ. δεν είναι δική μου έκφραση αλλά του ορκωτού λογιστή, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουξής), ανέλαβα και γι’ αυτό με πνίγει η δίκαιη οργή με όσους αντί να στηρίξουν από το παρασκήνιο πολεμούσαν και διαρκώς πολεμούν τη Διοίκηση και μένα προσωπικά. Αποφάσισα λοιπόν με τη συνεργασία του νομικού μου συμβούλου να υποβάλλουμε προς έγκριση ένα νέο ΟΕΥ ο οποίος υπεβλήθη ακολούθως στο Δημοτικό συμβούλιο Πύργου, έγιναν κάποιες αφαιρέσεις, όχι με ευθύνη της διοίκησής μου, και τελικά μετά από μια χρονοβόρο διαδικασία πήρε πρόσφατα ΦΕΚ. Αυτό είναι ίσως η πιο σπουδαία παρακαταθήκη της διοίκησής μου, ώστε πλέον να εξασφαλισθεί αενάως η αυτονομία λειτουργίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του νομικού αυτού προσώπου. Ήδη ενημερώθηκα ότι σε άλλο λιμάνι – νομίζω του Ηρακλείου – είχε 7 θέσεις και προκηρύχθηκαν άλλες 7 θέσειςκαι εγώ δεν έχω προσωπικό! Ουαί ημίν, γραμματείς και λοιποί υποκριτές.

Μιλώντας για τα SLOPS(σ.σ. στερεά και υγρά απόβλητα), δήλωσε πως «Βρήκα στο υπουργείο αραχνιασμένη την πρόταση του ΔΛΤΠ, και για να μη γίνει «γιουσουφάκι» του λιμένα Πατρών το τουριστικό μας λιμάνι, και με παρέμβαση του Δημήτρη Μπαξεβανάκη, υπεγράφη η διαχείριση αποβλήτων στον λιμένα Κατάκολο από τον τότε υπουργό κ. Δρίτσα».

Για την συμφωνία με την ΓΑΙΟΣΕ σχολίασε πως «Υπογράψαμε μία πολύχρονη σύμβαση παραχώρησης και περιμένουμε από την ΑΝΟΛ τη χρηματοδότηση του έργου».

Ο κ. Βαρουξής αναφέρθηκε και στα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κιόσκια, προσκρουστήρες, δέστρες, διευκρινίζοντας πως «Ποτέ άλλο λιμάνι δεν πήρε τόσα χρήματα και ποτέ άλλο λιμάνι δεν πήρε και δεν παίρνει κάθε χρόνοχρήματα».

Επίσης παρουσίασε σε μακέτα το έργο διαμόρφωσης της Χερσαίας Ζώνης του λιμανιού, ύψους 11 εκατ. ευρώ σε προτζέκτορα τονίζοντας πως «Με την ολοκλήρωση του έργου η Χερσαία Ζώνη δεν θα είναι ποτέ πια γκρίζα αλάνα και το λιμάνι μας δεν θα είναι ποτέ πια δαχτυλοδαχτούμενο!»

«Άφησα τελευταίο την ονοματοδοσία του λιμανιού, ο μόνος στόχος που είχε τη συνεργασία όλων μας, του ΔΣ, του Δημάρχου, έγκριτων συμπολιτών, του κου Κουρουμπλη και άλλων» πρόσθεσε ο κ. Βαρουξής μνημονεύοντας επίσης και την Ημερίδα για τον Τουρισμό (σ.σ. τον περασμένο Ιούλιο), την ανακαίνιση του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου και την συμμετοχή στη Διοίκηση της ΕΛΛΙΜΕ.

Ασφάλεια και άγρα πελατών…

Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα θέματα ασφάλειας και άγρας πελατών τονίζοντας πως «είναι δυο θέματα που στοιχειώνουν το λιμάνι. Θυμίζω ότι για πρώτη φορά το Λιμενικό Ταμείο προσήλθε ως μάρτυρας σε μήνυση κατά του λιμενικής αρχής και κατόρθωσε να αθωωθεί και ως θεσμός και ως πρόσωπο ο τότε εκπρόσωπος της λιμενική αρχής. Επίσης κάναμε σύσκεψη με στελέχη της Λιμενικής Αρχής, δεχτήκαμε τις αλλαγές που ήθελαν, περιμένουμε όπως δεσμεύτηκε ο κος Λιμενάρχης την έγκριση της πρότασης μας, την περιμένει και το Υπουργείο. Ζητούμε την επέκταση του πρωτόκολλου ασφαλείας (ISPS)… το ζητάμε από τους 5 βουλευτές, από τους 2 γενικούς γραμματείς, από τον Υπουργό και από τον Πρωθυπουργό».

Τα προβλήματα…

Αναφερόμενος σε γενικότερα προβλήματα της λειτουργίας του ΔΛΤΠ ο Λεωνίδας Βαρουξής τόνισε ότι «Φεύγει ο μοναδικός υπάλληλος και είσαι μόνος σου, για να φτιάξεις πρακτικά, για να βγάλεις αποφάσεις, για να φτιάξεις πρωτογενή, να τα προωθήσεις στην αποκεντρωμένη, για να φτιαχτεί τεχνική περιγραφή, για έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, για ανάθεση, για επιτροπές παραλαβής, για έγκριση από το Δ.Σ., για Επίτροπο, για πληρωμή… Πείτε μου ποιος έχει το μαγικό ραβδάκι και αν όχι ποιος ο τρόπος να λυθούν αυτά τα προβλήματα; Αυτά προσπαθούν να μπαλώσουν οι δικομανείς, τις δικές τους ευθύνες. Το μόνο θετικό είναι ότι ο κ. Δήμαρχος κατάλαβε το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, όχι εξαιτίας μας, και έστειλε πρόσφατα, άτομο για συνδρομή σε θέματα οικονομικά, άτομο για συνδρομή για θέματα καταγραφής πρακτικών και λοιπών ενεργειών, άτομο για συνδρομή και απεγκλωβισμό όλων των εκκρεμοτήτων που βρίσκονται στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Θα λυθεί το πρόβλημα με την σημαντική αυτή βοήθεια; Κατ` αρχήν ο χρόνος είναι μικρός για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Φοβούμαι πως όχι… Γιατί πώς να δουλέψει ο μύλος όταν έχουμε ακόμα την εξάρτηση από τις επιτροπές παραλαβής του Δήμου, που δεν είναι υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου, που δεν έχουν γνώση καθημερινά του αντικειμένου επάνω στο οποίο δουλεύουμε, που ψάχνουν στο google να κάνουν επαφή με το αντικείμενο και επομένως με «τρομοκρατία» λύση δεν βρίσκεται. Στην πράξη ή απορρίπτουν ή παγώνουν κάθε διαδικασία σε θέματα σοβαρά όπως είναι η ασφάλεια. Ο κ. Δήμαρχος άλλαξε τρεις φορές τους προϊσταμένους της τεχνικής υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσει έστω ένα έργο του Δήμου και αντικατέστησε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου την προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών. Εύχομαι ολόψυχα να βρεί λύση, γιατι ο Πύργος χρειάζεται έργα».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουξής σχολίασε πως «Αν πάλι κάποιοι αλαλάζουν, ζητώντας τσίγκινα Κολοσσιαία ας υποστηρίξει κάποιος εγγράφως ότι αμφισβητεί την εντιμότητα και τον πατριωτισμό μου…

Στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας του ο κ. Βαρουξής, εμφανώς φορτισμένος από τον πόλεμο που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα τόνισε «Η τοπική κοινωνία ας αποφασίσει: ‘Η σιωπά και δεχόμαστε όπως ζούμε ή αντιστεκόμαστε και απομακρύνουμε τα επικίνδυνα βδελύγματα, ώστε επιτέλους ο τόπος μας να πάρει ότι του αξίζει.

Αν ήταν πρόεδρος άλλος, σιγά μην ασχολείτο κανείς. Επενδύουν κάποιοι στο όνομα το δικό μου, με την αντιπαράθεση θέλουν να αποκτήσουν το μέγεθος και το εμβαδόν που τους λείπει. Κάποιοι άλλοι θέλουν να πουλήσουν κάνα φύλλο παραπάνω με το όνομα Βαρουξης. Ο Γκαίμπελς ελεγε : «Πες – πες στο τέλος κάτι θα μείνει όρθιο από τη συκοφαντία». Όμως τα εκολαφθεντα αυγά του φιδιού, χύνοντας το δηλητήριο τους , λόγω ιδιοτέλειας και φθόνου ξεχνούν ότι είναι ο Βαρουξής που δρομολογεί ότι προανέφερα στο λιμάνι και θα δρομολογήσει αν τον αφήσουν, ένα μεγάλο προτζεκτ για την ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά και του τόπου μας. Είναι ο ίδιος Βαρουξής που ζει 100 οικογένειες με κόπο και αγώνα, εργαζόμενος νυχθημερόν εφτά μέρες την εβδομάδα. Είναι ο ίδιος Βαρουξής που όταν η πόλη ζούσε το αδιέξοδο των σκουπιδιών κράτησε καθαρό το λιμάνι και πήγε στα δικαστήρια για το αυτό το λογο. Είναι ο ίδιος Βαρουξής που όταν υπήρχε αδιέξοδο στο Δήμο Πύργου για το που θα πάνε τα σκουπιδια ένωσε τις δύο πόλεις, τους δύο δημάρχους και με την εγγύηση την δική του λύθηκε το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Είναι ο ίδιος ο Βαρουξής που πήγε στον Κουρουμπλή και τον παρακάλεσε για την παρέμβαση του , ώστε να λυθει ο εφιάλτης και να μη διατάξει κανένας εισαγγελέας την εκκένωση της πόλης, για να μην πεθάνει κανένας μαθητής απο τύφο.

Είναι ο ίδιος Βαρουξής που έστελνε στο φαξ του κυρίου Μακρυγεννη μαζί με τον αρχισυντάκτη του Χρίστο Πλευριά τα μαθήματα για τη δημιουργία σχολής ΤΕΙ στον Πύργο.

Αυτόν το Βαρουξή πολεμάνε, τον εκδότη, τον άνθρωπο με δυνατότητα παρέμβασης και αξιόπιστου συνομιλητή…

Για μυρίστε το άρωμα αυτών των επιθέσεων;

Τι σας μυρίζει;

Σωστά… άρωμα εκλογών

«Η λάσπη θα επιστρέψει στους ίδιους». Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν άφησε αναπαντητη και την επίθεση που δέχεται από διάφορα κέντρα, περνώντας στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η δική μου διοίκηση είναι η μοναδική διοίκηση που έδωσε τον τομέα των οικονομικών σε άτομο της αντιπολίτευσης, είναι μοναδική διοίκηση που έβαλε εξαρχής ορκωτό λογιστή , ώστε να ξέρει τι παρέλαβε αλλά κυρίως τι πρέπει να διορθώσει και είναι μοναδική διοίκηση η οποία δεν έβαλε δικο της ορκωτό λογιστή να ελέγξει τη θητεία της, υποχρέωση που έχουν εκ του νόμου οι Δήμοι και οι ανώνυμες Εταιρείες, αλλά απευθυνθήκαμε στο ΣΟΛ, και έστειλε το σώμα ορκωτών λογιστών δικό του ελεγκτή να μας ελέγξει.

Όποιος λοιπόν θέλει αυτήν τη θέση, ας εξαγγείλει το πρόγραμμα του, ας δεσμευτεί να φέρει τα αποτελέσματα που φέραμε, να υποσχεθεί ότι δεν θα τα παρατήσει από συνεχή – πρόστυχο πόλεμο που εμείς δεχθήκαμε και να συνεχίσει στο θέμα της διαχείρισης να ορίζει τον υπεύθυνο της αντιπολίτευσης ως υπεύθυνο οικονομικών, να ζητάει από ΣΟΛ να ελέγχει την διοίκηση του. Και οι πονηροί πολιτευτές – που έλεγε και ο τραγουδοποιός Διονύσης – να γνωρίζουν: Λάσπη πέταξαν στον ανεμόμυλο; Θα επιστρέψει στα μούτρα τους, περιττώματα και κοπριά πέταξαν; Θα επιστρέψουν στους ίδιους… Αν λοιπόν η αδέκαστη δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της κλείνουν προς τη λογική ότι όλες αυτές οι βλασφημίες δεν πρέπει να τεθούν στο αρχείο, αλλά να στοιχειοθετηθούν από τους δικομανείς ενώπιον του ακροατηρίου είμαστε έτοιμοι.

Για να στιγματιστούν κάποια στιγμή – όπως τους αξίζει – οι συκοφάντες, οι Κουφοντίνες, οι πλαστογράφοι και οι σπιούνοι αλά Αρτέμη Μάτσα».


Πηγή