Μέσω Κροατίας ο εντοπισμός πομπού από νεκρό όρνιο στα Ακαρνανικά Όρη

O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων στις 9/11 ενημερώθηκε από εξωτερικούς συνεργάτες του στην Κροατία (BirdLife και BeliVisitorCentre) ότι εξέπεμπε στα Ακαρνανικά Όρη σήμα πομπού από όρνεο (Gypsfulvus) το οποίο και ήταν δακτυλιωμένο.

Ο επόπτης- φύλακας του Φορέα κ.Νικόλαος Παλαιός την επόμενη μέρα πραγματοποίησε μια πρώτη προσέγγιση στο σημείο όπου και διαπίστωσε την δυσκολία της επιχείρησης για τον εντοπισμό του όρνιου.

Μετά από επικοινωνίες που έγιναν με διάφορους συλλόγους της περιοχής, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού του πομπού, στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης ανταποκρίθηκε ο κ.Χρήστος Χατζής -Μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά .

Το Σάββατο 24/11 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ανάβαση στα Ακαρνανικά Όρη από τον επόπτη κ. Νίκο Παλαιό και τον κ.Χρήστο Χαντζή ,και εντοπίστηκε το σημείο που είχε υποδειχθεί από το σήμα του πομπού.

Δυστυχώς το όρνεο βρέθηκε νεκρό σε προχωρημένη σήψη και κατέστη αδύνατη η μεταφορά του από το σημείο.

Ο πομπός μαζί με τα δύο δαχτυλίδια που έφερε στο σώμα του αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν με επιτυχία στην έδρα του φορέα διαχείρισης ώστε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

agrinionews.gr

The post Μέσω Κροατίας ο εντοπισμός πομπού από νεκρό όρνιο στα Ακαρνανικά Όρη appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή