Ναύπακτος:Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ιστορίας

Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ιστορίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου με θέμα τη διδασκαλία της Ιστορίας.
Πρόγραμμα της ημερίδας
Θεωρητικό Μέρος
1. Βασιλική Σακκά, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 (phd Ιστορία και Εκπαίδευση Ενηλίκων): Σχολείο και Ιστορία: Νέα Προγράμματα σπουδών, διδακτικές προσεγγίσεις, θεματικοί φάκελοι και δημόσια ιστορία. Η ανάγκη για μια φρέσκια ματιά στο αντικείμενο (30΄)
2. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70 (phd διδακτική της ιστορίας και νέες τεχνολογίες): Μάθηση με νόημα- Αποτελεσματική μάθηση: Πώς φτιάχνουμε ένα εκπαιδευτικό σενάριο για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας (30΄)
3. Ιωάννα Δεκατρή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄Αθήνας (Μ.Α. Διδακτική της Ιστορίας): Οι επέτειοι ιστορικής μνήμης μέσα από το μάθημα της Ιστορίας: Εναλλακτικές μεθοδολογικές αρχές και προσεγγίσεις (20΄)
Βιωματικά Εργαστήρια (Διάρκεια: 90΄)

1. Παναγιώτης Πυρπυρής, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 (phd Ιστορία της Εκπαίδευσης): “Η δράση των γυναικών το 1821: τα αθέατα υποκείμενα της ιστορίας, μέσα από πολυτροπικά κείμενα”
2. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70 & Ιωάννα Δεκατρή. Υπ. Π.Θ.: «Στα βάθη του καθημερινού»: Προσεγγίζοντας την Κοινωνία της περιόδου του 1940-1944 στη διδακτική πράξη

Προσέλευση – Εγγραφές: 10:00

The post Ναύπακτος:Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ιστορίας appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή