Νίκος Νικολόπουλος: “Οι φόροι πνίγουν το Κωνσταντοπουλείο Ευγηρείο Πατρών”

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου, δημιουργούν οι οφειλές που προκύπτουν από τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους μισθωμάτων, οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 160.000 ευρώ.

Τα προβλήματα όμως δημιουργεί στην λειτουργία του Κωνσταντοπουλείου και η μείωση της κρατικής ενίσχυσης, η οποία έχει συρρικνωθεί με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με τις οικονομικές υποχρεώσεις που συναρτώνται από τους φόρους και κυρίως τον ΕΝΦΙΑ, έχει οδηγήσει σε οριακά σημεία τα επίπεδα λειτουργίας του, ενώ καταβάλλονται διαρκώς σημαντικές προσπάθειες έτσι ώστε οι οικονομικές δυσκολίες να μην έχουν παρενέργειες στον κύριο σκοπό που είναι η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων.

Επειδή ειλικρινά λυπάμαι, αλλά πρέπει να υπενθυμίσω τι έλεγε για τον ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο του 2014 στη Βουλή ο τότε αντιπολιτευόμενος κ. Τσίπρας και νυν Πρωθυπουργός:

«Πείτε μου πώς θα τον πληρώσουν αυτόν τον φόρο;

Πού θα τα βρουν οι ρημαγμένοι, εδώ και 4 χρόνια από τις πολιτικές σας;».

Και σε άλλη του ομιλία, πλέον ως Πρωθυπουργός, με αγανάκτηση, τόνιζε: «Και μιλάτε, λοιπόν, εσείς (εννοεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για υψηλή φορολογία, λες και ξεχνάμε ότι εσείς φέρατε τον ΕΝΦΙΑ, εσείς φέρατε την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, 30 δις. φόρους. Να μην τους απαριθμήσω. Με 30 δις. φόρους κατηγορείτε εμάς διαρκώς, που πράγματι έχουμε εξαναγκαστεί σε μία πολύ πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή σε ό,τι αφορά τη φορολογία…

Και κάτι τελευταίο. Το 2011, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Δηλώνω ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρους του λογαριασμού μου που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το μέρος που αφορά στο χαράτσι θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Επειδή η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα που αφορούν τις μονάδες αρωγής.

Επειδή πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ρύθμισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Ερωτάσθε:

  1. Αντιλαμβάνεσθε την δυσκολία να πληρώνουν 160.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ;
  2. 2. Ποιες ανακουφιστικές λύσεις προτίθεσθε να δώσετε;

3ον Όσα υποστηρίζατε ως αντιπολίτευση, εσείς –και μνημονεύονται ανωτέρω- θα τα μετουσιώσετε σε πράξη, γύρω από την άδικη φορολογία σε ευαγή ιδρύματα;


Πηγή