Πάτρα: Μπαράζ επιθέσεων από αδέσποτους σκύλους στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης

Πρόβλημα σημειώθηκε τις προάλλες στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αγέλη σκύλων που προφανώς είναι φοβικοί επιτέθηκαν σε καθηγητή το ιδρύματος ο οποίος κατάφερε να σωθεί από τις άγριες διαθέσεις τους την τελευταία στιγμή. Αναγκάστηκε να μπει σε κλειστό χώρο του Πανεπιστημίου για να αποφύγει τα χειρότερα αφού οι πέντε σκύλοι ήταν επιθετικοί και σε καμία περίπτωση φιλικοί.

Την ίδια μέρα δύο συνάδελφοι του καθηγητή από διαφορετική όμως σχολή δέχτηκαν επιθέσεις πάλι από τα σκυλιά που κυκλοφορούν αδέσποτα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Το όλο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία έχουν εγκαταλείψει στον χώρο οι ιδιοκτήτες τους και έχουν αναλάβει φιλόζωοι φοιτητές και οργανώσεις, έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τόσο τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου, όσο και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τις τελευταίες ημέρες μετά το μπαράζ των επιθέσεων που έγιναν σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Οι φοιτητές και οι φιλόζωοι έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες για να βοηθήσουν αυτά τα ζώα, ενώ στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού είχε γίνει και μία συνάντηση με τον Δήμο που είχε δεσμευτεί να αναλάβει τα έξοδα για τα εμβόλια και την σίτιση των σκύλων αυτών.

Κάτι που έγινε πραγματικότητα. Παράλληλα, είχε ξεκινήσει από τους φιλόζωους μια προσπάθεια μέσω διαδικτύου για την υιοθεσία των σκυλιών αυτών από ενδιαφερόμενους φιλόζωους.

Ο αριθμός όμως των αδέσποτων παραμένει υψηλός, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όπως και ο φόβος για όσους δεν έχουν έρθει και τόσο κοντά με αυτές τις ψυχές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τα τελευταία περιστατικά επίθεσης σκύλων έχουν ενημερωθεί οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, αλλά και ο Δήμος Πατρέων που έχει την κατεξοχήν αρμοδιότητα για να δώσει μία οριστική λύση στο όλο θέμα.


Πηγή