Πάτρα: Έρχεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο Νότιο Πάρκο

Δωρεάν Wi – Fi έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν τα στελέχη των υπηρεσιών στην Αγορά Αργύρη, εκεί δηλαδή που στεγάζεται η Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου, σύντομα το Νότιο Πάρκο θα διαθέτει Wi – Fi και έτσι θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλον αυτόν τον κόσμο που συχνάζει εκεί καθημερινά.

Η Υπηρεσία αποφάσισε να προχωρήσει στο δωρεάν Wi – Fi στο Νότιο Πάρκο, βλέποντας ότι εκεί κινούνται πολλά άτομα που έχουν μαζί τους το λάπτοπ τους, καθισμένα στα μεγάλα τραπέζια του πικ νικ, κάνοντας χρήση του διαδικτύου. Έτσι όσοι συχνάζουν στο Νότιο Πάρκο θα μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους στο διαδίκτυο δωρεάν, είτε με το κινητό τους, είτε με τον φορητό υπολογιστή τους.

Στόχος της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Δήμου είναι να προχωρήσουν σε επέκταση του δικτύου σε όλη την παραλιακή ζώνη, προγραμματίζοντας μάλιστα να γίνει αυτό σύντομα. Ήδη πάντως υπάρχει σύνδεση με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας, όπως στην πλατεία Γεωργίου, στην πλατεία Όλγας, στον σταθμό του ΟΣΕ και αλλού.

Πλέον, το διαδίκτυο είναι κάτι απαραίτητο και η Πάτρα θα πρέπει να προχωρήσει σε μία τέτοια κατεύθυνση προχωρώντας σε καινοτόμες προτάσεις και έξυπνες λύσεις που θα συμβάλουν στο βιοτικό της επίπεδο, αλλά και στην τεχνολογική της ανάπτυξη.


Πηγή