Αχαΐα:Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων – Ποια είναι και με ποια κονδύλια

Ενεργειακή αναβάθμιση σε επτά σχολικά συγκροτήματα και δημοτικά κτίρια σε Αχαΐα και Ηλεία εξασφάλισαν χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα εντάχθηκαν στοΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.
«Καταγράψαμε τις ανάγκες που υπάρχουν για παρεμβάσεις στη σχολική στέγη. Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων σε δημόσια κτίρια. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε πόρους κι είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:
«Οι παρεμβάσεις αυτές θα βελτιώσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος. Επιμένουμε στο στόχο μας η Δυτική Ελλάδα να καταστεί Περιφέρεια – πρότυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας ».
Ειδικότερα, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται:
– 5ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, προϋπολογισμού 298.000 ευρώ.
– 7ο Γυμνάσιο Πατρών, προϋπολογισμού 610.500 ευρώ.
– 9ο Δημοτικό Σχολείο – 12ο Νηπιαγωγείο Πατρών, προϋπολογισμού 566.000 ευρώ.
– 15ο Δημοτικό Σχολείο – 37ο Νηπιαγωγείο Πατρών, προϋπολογισμού 296.000 ευρώ.
– 8ο Δημοτικό Σχολείο – 10ο Νηπιαγωγείο Πατρών, προϋπολογισμού 589.000 ευρώ.
– 6ο Λύκειο Πατρών, προϋπολογισμού 642.500 ευρώ.
– Μαθητική Eστία Κρεστένων, προϋπολογισμού 586.500 ευρώ.
Οι χρηματοδοτούμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης σε τοιχοποιίες και συστήματα θέρμανσης, στην αντικατάσταση κουφωμάτων, στην εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας, την αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης και προβολής της καταναλισκόμενης ενέργειας του κάθε κτιρίου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα