Χερσαία Ζώνη Κατακόλου: Στόχος η έναρξη της ανάπλασης την άνοιξη του 2019

Τα προοπτικά σχέδια για την αναβάθμιση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου, που αποτελεί μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Κατακόλου–Πύργου–Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσίασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ ΗλείαςΜιχάλης Καλογερόπουλος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της Αναβάθμισης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου ανέρχεται στο ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν νέα κτίρια, τα οποία είναι:
α) Κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07 τ.μ.
β) Κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών. Θα αποτελείται από το ισόγειο και τον α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 774,25.τ.μ.
γ) Κτίριο εκθέσεων–πολιτισμού. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες σταφίδας που θα μετατραπούν σε εκθεσιακό χώρο και θα συμπληρωθούν με την προσθήκη ενός όμοιου κτιρίου. Η συνολική επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου θα είναι 785,99 τ.μ.
δ) Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Π.Σ. Λιμένα Κατακόλου. Περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή