Χριστουγεννιάτικο ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την, καθιερωμένη πια, εκδήλωση για τα παιδιά, που θα γίνει την επόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ο δήμος θα βραβεύσει και τους νέους φοιτητές, που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση εορταστικού διάκοσμου, τόσο την Ολυμπία όσο και στις έδρες των Δ.Ε Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος, με την αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού και την προμήθεια νέου.

Η γιορτή των παιδιών

Η γιορτή για τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 5:00 το απόγευμα, στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου, όπου έχει στηθεί και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, το οποίο θα φωταγωγήσουν τα παιδιά μαζί με τον Δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά.

Οι Χορωδίες του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας θα ερμηνεύσουν τα Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τα παιδιά θα στολίσουν και το δέντρο των ευχών, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα προσφυγόπουλα και στα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές.

Ο Αϊ – Βασίλης έχει ενημερωθεί για τη δράση και έχει…δεσμευεί να δώσει το «παρών». Έτσι, θα κάνει την εμφάνισή του, μοιράζοντας γλυκίσματα στα παιδιά και θα παραλάβει τα γράμματά τους, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες και με το Καρουζέλ που και φέτος θα είναι στη θέση του.

Γλυκά κεράσματα όμως θα υπάρχουν για όλους τους επισκέπτες, που θα ετοιμαστούν από τις κυρίες των Συλλόγων που συνεργάζονται για τις εκδηλώσεις, αφού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας – όπως εξήγησε ο αναπληρωτής Δημάρχου, Γιώργος Δεββές, που έχει αναλάβει και την οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων – έχει «πολύτιμους» βοηθούς την Τοπική Κοινότητα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Ολυμπίας, τον Εμπορικό και τον Φυσιολατρικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων, τον Α.Ο «Ολυμπιονίκης» αλλά και την ΑΟΛΜΟ.

Βραβεύει το μέλλον

Εξάλλου, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, θα βραβευτούν οι 50 νέοι φοιτητές, απόφοιτοι των Λυκείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Τίτας Τερζή, που έχει αναλάβει το καλλιτεχνικό μέρος της, και των Διευθυντών των Λυκείων. «Είναι μια ελάχιστη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών και της επιτυχίας των νέων του τόπου μας, που αποτελούν το ελπιδοφόρο μέλλον», σημειώνει τέλος ο κ.Δεββές.


Πηγή