Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «5G- LIVE»

Πρόταση του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης – Για συμμετοχή στο πρόγραμμα «5G– LIVE»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, σε συνεργασία με την συμβουλευτική Roi Business Consultants στο πλαίσιο του προγράμματοςHORIZON 2020, συμμετέχει στην πρόταση «5G-Live» που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εταίρους το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον ΟΤΕ Α.Ε., την Ένωση Λιμένων Ελλάδος, την εταιρεία κρουαζίερας Celestyal άλλους δήμους όπωςΖωγράφου, Θερμαϊκού και φορείς όπως το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου κλπ.

Παρότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός, θεωρούμε ότι υπάρχουν πιθανότητες έγκρισης, και ελπίζουμε σ’ αυτή. Σε περίπτωση έγκρισης, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον δήμο μας.

Ο δήμος, διεκδικεί να διαχειριστεί το ποσό των 200.000 ευρώ, υποδομές δικτύου τηλεπικοινωνιών 5ης γεννιάς (5G) καθώς και αισθητήρες για την διεξαγωγή δράσεων «έξυπνων πόλεων» και«έξυπνων λιμανιών». Οι υποδομές και οι αισθητήρες, μετά τη λήξη του προγράμματος θα παραμείνουν στη διάθεση του.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εφαρμογών «έξυπνων πόλεων» ο δήμος, θα οργανώσει τις ομάδες χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή υπηρεσίες πολυμεσικού περιεχομένου υπερυψηλής ανάλυσης σε τομείς όπως η υγεία λ.χ. εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εφαρμογών «έξυπνων λιμανιών» από τις πρώτες εφαρμογές για «έξυπνα λιμάνια» στη χώρα , ο δήμος θα παρέχει στο λιμάνι υπηρεσίες «έξυπνου λιμανιού» με σκοπό τη βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση ελλιμενισμού των πλοίων, με τη χρήση συστημάτων καμερών και αισθητήρων με στόχο την ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία.

Οι εν λόγω δράσεις, έχουν κομβικό αναπτυξιακό ενδιαφέρον, διότι εκτός του ότι θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Όπως έγινε ήδη κατά τη διάρκεια της υποβολής του φακέλου, έτσι και μετά θα καλλιεργηθούν δεσμοί συνεργασίας με τους εταίρους μας αλλά και το δίκτυο των δικών τους συνεργατών, ενισχύοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου 2019.

Είναι μια πολύ σημαντική δράση για το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης η οποία θα τον βάλει στην τροχιά της υψηλής τεχνολογίας και θα αποκομίσει τα οφέλη από τον εξοπλισμό που θα έχει απομείνει μετά τη λήξη των προγραμμάτων


Πηγή