Δυτική Αχαΐα – Ανασχηματισμός Νικολάου: Ξηλώνει έναν, αλλάζει λίγους

Σε αλλαγές προσώπων – αναγκαστικών και μη – αλλά και επιτάχυνση της παραγωγής του δημοτικού έργου, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, προχωρά τις επόμενες λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη δημοτική του αρχή και να καταστήσει ευδιάκριτο το τελικό στίγμα, στο δρόμο προς το φινάλε της πρώτης του θητείας, πριν διεκδικήσει ακόμα μία στις προσεχείς εκλογές.
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Όπως, αρκετό καιρό πριν είχε γράψει η «Π», μία πρώτη αναγκαία πράξη του δημάρχου – ενταγμένη στην αποφασή του να ανασχηματίσει την ομάδα που από θεσμικά πόστα διοικεί το δήμο – θα είναι η αντικατάσταση ενός τουλάχιστον αντιδημάρχου, με τον οποίο εδώ και καιρό έχουν προκύψει πολλά «σύννεφα» στις μεταξύ τους σχέση και συνεργασία, όπως και με άλλα στελέχη της ηγεσίας της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Χ.Νικολάου, έχει αποφασίσει να προβεί σε λίγες αλλαγές προσώπων (αντιδημάρχων ή βοηθών δημάρχου), με πρώτη την «καρατόμηση» του αντιδημάρχου οικονομικών Βασίλη Γκοτσόπουλου, ο οποίος κατά μη συνήθη τρόπο, επέλεξε προ ημερών να παραιτηθεί μεν, αλλά μόνο από τα παράλληλα καθήκοντα του αντιδημάρχου Λαρίσσου! Στα πρόσωπα που, μεταξύ άλλων, αναμένεται να αναλάβουν αναβαθμισμένο ρόλο στο Δημαρχείο, είναι του δημοτικού συμβούλου Αλέκου Ορδίτη.
Η ΤΑΚΤΙΚΗ Ο κ.Νικολάου, με τις όποιες πενιχρές οικονομικές δυνατότητες, είναι αποφασισμένος να καταπιαστεί εξ' ολοκλήρου με θέματα που η ταμειακή κατάσταση του δήμου, δεν επέτρεψε να κάνει στο βαθμό που θα ήθελε, μέχρι τώρα. Με βάση τον προϋπολογισμό του 2019 και τη ρεαλιστικότητα υλοποίησής του, ο δήμος θα στοχεύσει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, με την αγορά κανούργιου απορριμματοφόρου (με 150.000 ευρώ), προμήθεια μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου (που υπεγράφη χθες), νέων κάδων σκουπιδιών, μεγάλών έργων όπως η ανάπλαση των Αποθηκών ΑΣΟ Κάτω Αχαΐας, νέες παιδικές χαρές, η αντίστροφη όσμωση στο ΧΥΤΑ Φλόκα, η προμήθεια αστικού εξοπλισμού, η β΄φάση ανάπλασης της Κ.Αχαΐας, η αγροτική οδοποιία, τα ασφαλτικά, οι καθαρισμοί, κ.ά
Ο Β. Γκοτσόπουλος, θεωρώντας πως αιφνιδιάζει δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο, φημολογείται ότι ίσως μετακινηθεί στην παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Σπ. Μυλωνά, αν και ο ίδιος θα ήθελε να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές, με αισθήματα πίκρας, απογοήτευσης και θυμού απέναντι στην ομάδα του κ.Νικολάου, με την οποία εξελέγη το 2014. Ο ίδιος μιλά για «αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Θ.Ραυτακόπουλου, αφού δεν θέλησε να βάλει σειρά, τάξη και νοικοκύρεμα στον τομέα του». Αντιθέτως, του καταλογίζει «ιδιοκτησιακή αντίληψη και τρόπο που προσβάλει, περιφρονεί και μειώνει». >Ο Χρ.Νικολάου , απάντησε έμμεσα με το εορταστικό μήνυμά του «Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη». Αναφέρει: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτές τις μέρες πρωταγωνιστούν οι λέξεις «αγάπη», «ελπίδα», «αλληλεγγύη». Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι συμβαίνει γύρω μας, να νοιαστούμε, να χαρίσουμε αγάπη με όποιον τρόπο δυνάμεθα. Ο Δήμος θα προσπαθήσει να βρεθεί δίπλα σε όσους το έχουν πραγματική ανάγκη, όπως βρίσκεται άλλωστε και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου με όσα μέσα διαθέτει.Εύχομαι , με αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.Όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί»
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ triadafilop@pelop.gr


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα