Ε.Α.Σ.: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για Aιγοπρόβατα

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στους Κτηνοτρόφους σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικότερα εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 41.000.000 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης, η οποία θα προέλθει από την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό αριθμ. 1408/2013 της επιτροπής για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS) σε Αιγοπροβατοτρόφους της επικράτειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνάντηση που έγινε τον Οκτώβριο, μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού και εκπροσώπων του Κτηνοτροφικού κλάδου, ο Υπουργός είχε αναφέρει πως η οικονομική ενίσχυση θα ανέλθει στα 30 εκατομμύρια ευρώ και όχι τα 41 εκατομμύρια ευρώ που τελικά εγκρίθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι τα DE MINIMIS αφορούν τους Κτηνοτρόφους της ορεινής κτηνοτροφίας µειονοτικών και νησιωτικών περιοχών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για διευκρινήσεις στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή