Η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου στην Ολυμπία

Τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας επισκέφθηκε την Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία βρέθηκε στην Ηλεία για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση «Cine ΦΩΣ στα κελιά των κρατουμένων», με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.

Η κα Δημητρίου έφτασε στην Ολυμπία συνοδευόμενη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας Κωσταντούλα Αθανασοπούλου και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρη Δημητρουλόπουλο. Τους υποδέχθηκαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια και ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, με την κα Κόλλια να προσφέρει στην κα Δημητρίου ένα αντίτυπο του συλλεκτικού τόμου «Olympia» του άγγλου περιηγητή Stanhope, μια πολύτιμη έκδοση των αρχών του 19ου αιώνα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των επιβλητικών έργων του Μουσείου και αργότερα των μνημείων του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας από τον κο Αντωνόπουλο, σε μια περιήγηση συνολικής διάρκειας 3 και πλέον ωρών, μέσα σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα που δημιουργήθηκε εξ αρχής και ευνόησε περαιτέρω η ανέφελη, ηλιόλουστη μέρα.

Ν.Σ – (πηγή: ilia-olympia.org)


Πηγή