Κ. Γκούσης: «Το νόμιμο είναι και ηθικό;».

Π.Ι.Ν Κ. Γκούσης: «Το νόμιμο είναι και ηθικό;».

Με αφορμή την υπόθεση που είναι στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες για τη σύμβαση έργου συγγενικών προσώπων του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, σε έργο που προκήρυξε η ΕΛΓΟ Δήμητρα με εταίρο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Γκούσης με νέα ανακοίνωση του τονίζει ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρά το ότι δεν υπάρχει, καμιά παρανομία στην όλη διαδικασία και καμία ποινικά κολάσιμη πράξη, εμείς στην αριστερά λέγαμε πάντα ότι, ότι είναι νόμιμο δεν είναι (κατά συνέπεια) και ηθικό. Και αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς τους όρους και τις λεπτομέρειες της προκήρυξης, όπως βλέπουμε στα ΜΜΕ, αυτά είναι για όποιον αμφισβητεί τη νομιμότητα, το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι καθαρά πολιτικό. Όποιος έχει μια σημαντική θέση και θεσμικό ρόλο, δεν πρέπει να δίνει δικαιώματα με τη συμμετοχή στενά συγγενικών του προσώπων σε προγράμματα που συμμετέχει ο φορέας του.
Γι αυτό το λόγο νομίζω ότι το θέμα πρέπει να έρθει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και να δοθούν απαντήσεις, διαφορετικά, ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει πολιτικά την ευθύνη».


Πηγή