Καταγγελία κοινότητας Αγίου Αθανασίου για τον Δημοτικό φωτισμό.

Δήμος Κέρκυρας Καταγγελία κοινότητας Αγίου Αθανασίου για τον Δημοτικό φωτισμό.

Έγγραφη καταγγελία απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου Αλέξανδρος Ρούσσινος, με αφορμή την ανεπάρκεια του ηλεκτροφωτισμού στην τοπική κοινότητα και στο σύνολο της υπαίθρου.

Το πλήρες κείμενο επχει ως εξης: «Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρω την αγανάκτηση μου και παράλληλα σας καταγγέλλω για την πλήρη εγκατάλειψη της υπαίθρου, καθώς και για την πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου από μέρους σας. Σας καταγγέλλω γιατί συνειδητά έχετε αφήσει να ρημάξουν οι υπηρεσίες του Δήμου και αφήνεται στο χάος όλο την ύπαιθρο της Κέρκυρας και όχι μόνο.

Θα ήθελα μια γραπτή απάντηση κ. Δήμαρχε, γιατί 85 ημέρες, η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού δεν έρχεται να αλλάξει τους λαμπτήρες στην Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου (έγγραφο 1/10/2018).

Επίσης να με ενημερώσετε γραπτώς και πάλι γιατί η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού δεν διαθέτει λαμπτήρες για τις κοινότητες μας και τος αγοράζουμε εμείς από την πάγια προκαταβολή (έγγραφο 19/11/2018).

Παράλληλα να μας ενημερώσετε κ. Δήμαρχε, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και στολίδια, αποκλειστικά για την πόλη της Κέρκυρας, την ώρα που δεν έχουμε λάμπα να βάλουμε στα χωριά μας!

Επειδή από «μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα», θα ήθελα να μας ενημερώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, γιατί ήταν χαλασμένο το καλαθοφόρο ηλεκτροφωτισμού για το Βορρά εδώ και ένα μήνα κοντά και δεν έβγαινε στα χωριά. Τόση σοβαρή ζημιά είχε; Δεν μπορούσε να στείλει άλλο καλαθοφόρο η υπηρεσία, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κοινότητες της Βόρειας Κέρκυρας; Ή μήπως ήταν κάτι άλλο;

Άρα κ. Δήμαρχε συνειδητά δημιουργείται αυτό το χάος και απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών τις υπηρεσίες. Έχτε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη και σαν ώριμο φρούτο σε λίγο καιρό, πιθανόν να σκάσει άλλη μια εργολαβία, αυτήν την φορά για τον ηλεκτροφωτισμό.

Αν αυτά που γράφω δεν ισχύουν, εξηγήστε μας γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση, ποιος ή ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτήν την κατάντια.

Δυστυχώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Άραγε θα αυξήσετε μήπως και τα δημοτικά τέλη το 2019, λόγω των υπηρεσιών, που παρέχεται στους Κερκυραίους;

Μπορώ να γράψω εκατοντάδες ακόμα γραμμές, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει, αλλά δεν ωφελεί, άλλωστε «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλει βρόντα».

Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε, είστε άξιο τέκνο της μνημονιάδας που χάραξε ο σ/φος σας Αλέξης και το δεξί δεκανίκι του, ο Καμμένος, είστε συνεχιστής των αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, που ταΐζουν καθημερινά τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα και αυξάνουν τα χαράτσια και τους φόρους στους δημότες της Κέρκυρας.

Άξιος ο μισθός σας κ. Δήμαρχε, συγχαρητήρια για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, συγχαρητήρια για την εγκατάλειψη των χωριών της Κέρκυρας, συγχαρητήρια για τη διάλυση της Κέρκυρας.

Τέλος θέλω να ενημερώσω ους συγχωριανούς μου, καθώς και όλους του δημότες της Κέρκυρας, ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από εσάς πλέον παρά μόνο τη στιγμή που θα αποτελείται παρελθόν. Η οποία σύντομα θα έρθει».


Πηγή