Ο μοναδικός Έλληνας ερευνητής που αναζήτησε μετεωρίτες στην Ανταρκτική μαζί με τη NASA έρχεται στην Πάτρα

«Ένας Έλληνας στην Ανταρκτική» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πατραϊκού Ωδείου Πατρών.

Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ι. Μπαζιώτης ,

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ , Επικ. Καθ. Ορυκτολογίας-Πετρολογίας ΓΠΑ

Αυτή η διάλεξη θα είναι η τελευταία του κ. Μπαζιώτη για το 2018

Ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης είναι ο μοναδικός Έλληνας επιστήμονας που συμμετείχε ως μέλος της Αποστολής Antarctic Search for Meteorites (ANSMET), η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη NASA. Μαζί με άλλα 7 μέλη της αποστολής, συνέλλεξαν 263 μετεωρίτες, από το βαθύ πεδίο της Ανταρκτικής, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τον Νότιο πόλο. Η περιπέτειά διήρκησε 80 ημέρες, με αφετηρία την Αθήνα και κατάληξη την ομορφότερη έρημο του πλανήτη μας, την Ανταρκτική και αποτελεί το θέμα της διάλεξης και του προς παρουσίαση βιβλίου του.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Ένα οδοιπορικό προς την ανακάλυψη μετεωριτών, αλλά και βαθύτερων νοημάτων της ζωής.

Ένας Επιστήμονας που δοκιμάζεται, διδάσκεται από τη ζωή, την επιστήμη, την ανακάλυψη, και μας μεταφέρει τα βιώματά του.

Γιατί η Επιστήμη οδηγεί την ανθρωπότητα προς τα άστρα, αλλά και τον Άνθρωπο στο σύμπαν της ψυχής του".

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Ιωάννης Μπαζιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Έλαβε το διδακτορικό του από τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) το 2008. Την περίοδο 2008-2010 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα για τα αδαμαντοφόρα πετρώματα της Ροδόπης. Το 2012 μετέβη στην Αμερική και υπό την καθοδήγηση του Larry Taylor, δημοσίευσε σημαντικό πόνημα για τον μετεωρίτη Tissint, με προέλευση τον πλανήτη Άρη. Η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από τη NASA. Τη διετία 2013-2014 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα για τους μανδυακούς ξενολίθους της Δυτικής Αμερικής η οποία συμπεριλήφθηκε στα έργα καλής πρακτικής του ΕΣΠΑ. Το 2014 προσελήφθηκε ως λέκτορας (εκλογή το 2011) Ορυκτολογίας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία