Πάτρα: Έμποροι ζήτησαν τη διοργάνωση “λευκής” νύχτας στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού

Πάτρα: Έμποροι ζήτησαν τη διοργάνωση "λευκής" νύχτας στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού Πάτρα: Έμποροι ζήτησαν τη διοργάνωση "λευκής" νύχτας στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού

Πρόταση για την διοργάνωση “λευκής” νύχτας στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού έγινε και φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από εμπόρους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας.

Η ανακοίνωσή αυτή αναφέρει τα εξής: “Δυστυχώς για ακόμη μια φορά όπως και πέρυσι οι έμποροι θέλοντας να δείξουν το πιο απρόσωπο τους προσωπείο και λειτουργώντας με την λογική του αρπακτικού ζήτησαν και φέτος από την Περιφέρεια την διοργάνωση λευκής νύχτας στην τελετή έναρξης του καρναβαλιού 2019 μέχρι τις 2 τα ξημερώματα (όπως ενημερώθηκαμε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας) κάτι που δημιούργησε τις οργισμένες αντιδράσεις όλου του διοικητικού συμβουλίου, κάτι που ομόφωνα αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να πούμε ένα μεγάλο όχι στις παράλογες αυτές απαιτήσεις.

Εμείς οι Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι Πάτρας (ακομμάτιστος συνδυασμός του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας) δηλώνουμε την οργισμένη αντίδραση μας σε όλο αυτό που θέλουν οι εξυπηρετούντες των συμφερόντων των πολυκαταστημάτων ξένων συμφερόντων και σε αυτούς που δεν υπολογίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους.

Αν οι δύο σύλλογοι των εμπόρων έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό στο ποιος θα γίνει βασιλικότερος του βασιλέως στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της αγοράς, δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δουλεύει μόνος το κατάστημα του, αν κύριοι θέλετε να γίνετε Ευρώπη (γιατί έτσι δήθεν γίνετε στην Ευρώπη) να γίνετε και στους μισθούς που μας έχετε με 480 ευρώ μηνιαίως και Κυριακές και τώρα και μεσάνυχτα.

Εμείς οι Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι θα ζητήσουμε την βοήθεια της ΓΣΕΕ της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας και του εργατικού κέντρου και της δημαρχίας ώστε να μην περάσει αυτό το μέτρο που μας προσβάλλει και σαν εργαζόμενους και σαν ανθρώπους και σαν δημότες αυτής της πόλης και θα κάνουμε δυναμικές κινητοποιήσεις, και όχι μόνο ζητάνε να είμαστε ανοικτά μέχρι τις 2 τα ξημερώματα,έχουν και την απαίτηση την επόμενη να είμαστε στις θέσεις μας στις 11 το πρωί (αφού είναι ανοικτά λόγω πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων) λες και είμαστε σκλάβοι και παραβιάζοντας τους εργατικούς νόμους.

Ο νόμος αναφέρεται για 11ώρη ξεκούραση μεταξύ των δύο βαρδιών ( από τις 2 μέχρι τις 11 την επόμενη μέρα είναι 9 ώρες) κάτι το οποίο το γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους και μη υπολογίζοντας ότι εκείνη την βραδιά έχουμε και εμείς δικαίωμα να δούμε την έναρξη του καρναβαλιού της πόλης μας γιατί αρκετοί από μας είμαστε και καρναβαλιστές, γενικώς δηλαδή το μόνο που τους νοιάζει είναι η αρπαχτή και όχι το καλό του εμπορίου ,όλοι αυτοί που κάποτε κατήγγειλαν τις Κυριακές και τις λευκές νύχτες

Εμείς αν περάσει το μέτρο της λευκής νύχτας ενημερώνουμε και να ξέρουν ότι μαζί με την έναρξη στην πλατεία Γεωργίου θα έχουμε ντουντούκες και κινητοποιήσεις. Ελπίζουμε ότι ο κ. Ρώρος σαν πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και σαν υποψήφιος δήμαρχος όλων των πατρινών (άραγε αυτό είναι το όνειρο του για αυτήν την πόλη; Καρναβάλι χωρίς καρναβαλιστές οι οποίοι θα δουλεύουν; Αύριο δηλαδή θα ζητήσει να ανοίξουμε και την τελευταία Κυριακή του καρναβαλιού;) να αποσύρει ώρα αυτήν την απαράδεκτη πρόταση από το τραπέζι.

Το ίδιο ζητάμε και από τον κ. Παλούμπη και τον σύλλογο των εμπόρων του ιστορικού κέντρου Πάτρας. Αν κύριοι θέλετε την ανάπτυξη του εμπορίου και γεμάτα ταμεία κάντε πραγματικές αυξήσεις στα ψίχουλα (480 ευρώ το μήνα ) που μας δίνετε. αυτό θα σώσει τις Πατρινές επιχειρήσεις και όχι οι αρπακτές τύπου Κυριακών και λευκών νυχτών”.

 


Πηγή