Πάτρα: Οι δρόμοι στις γειτονιές έξω από το κέντρο, είναι χωρίς φώτα και στολισμό!

Στο σκοτάδι είναι οι συνοικίες της Πάτρας, τουλάχιστον στους δρόμους της κάθε περιοχής, γεγονός που δεν αρέσει στους κατοίκους και έχει προκαλέσει μία δυσαρέσκεια.

Έρχονται ημέρες Χριστουγέννων και οι περισσότερες γειτονιές μακριά από το κέντρο της πόλης, όχι μόνο δεν είναι στολισμένες γιορτινά, αν εξαιρέσεις τις πλατείες τους, αλλά οι δρόμοι τους δεν έχουν καν φως.

Τι έχει γίνει; Η ΔΕΗ με έγγραφό της στο δήμο της Πάτρας απαγόρευσε να προχωρήσει στο στολισμό στους δρόμους έξω από το κέντρο της, εκεί που οι κολόνες ουσιαστικά ανήκουν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Όταν λέμε απαγόρευσε, αποφάσισε να μη δίνει ρεύμα και έτσι κατά συνέπεια δεν μπορούν τα Χριστουγεννιάτικα φώτα να ανάψουν και να δώσουν ένα γιορτινό χρώμα στους δρόμους των περιοχών αυτών.

Έτσι, γειτονιές στην Εγλυκάδα, στα Ζαρουχλέικα, στα Δεμένικα, στην Οβρυά και σε άλλα μέρη έξω από την Πάτρα δεν έχουν γιορτινό φως, για την ακρίβεια δεν έχουν καν φως.

Εκεί που υπάρχει Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος είναι στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών, καθώς οι κολόνες και τα φώτα ανήκουν στο Δήμο. Γίνονται όμως γιορτές χωρίς καθόλου φώτα στους δρόμους;

Το ζήτημα έχει απασχολήσει το Δήμο που τρέχει και δεν φτάνει για να προλάβει τις καταστάσεις. "Ανάβουμε τα φώτα σε μία κολόνα και στη συνέχεια η ΔΕΗ τα σβήνει, ενώ θέλουμε να τοποθετήσουμε δεκάδες στολίδια στους δρόμους των συνοικιών και δεν μπορούμε" τονίζει επί του θέματος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.

Η επίσημη δικαιολογία της ΔΕΗ για τη στάση της στο θέμα είναι ότι οι κολόνες αυτές που έχουν τοποθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια, πλέον έχουν προσδιοριστεί ως παράνομες και κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να λειτουργούν. Το φαινόμενο ξεκίνησε από το καλοκαίρι, με το Δήμο να προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να βρει μία άκρη, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σύμφωνα, πάντως, με πολλούς η στάση της ΔΕΗ έχει να κάνει με την οικονομία ρεύματος και τη πολιτική που έχει ξεκινήσει προκειμένου να μειώσει τα χρέη της και την ψαλίδα που υπάρχει. Όμως η ουσία είναι ότι ολόκληρες γειτονιές της Πάτρας μένουν μέσα στις γιορτές χωρίς φώτα…


Πηγή