Πάτρα: Κόσμος στο κέντρο, μειώθηκε η κίνηση στα εμπορικά μαγαζιά

Μετά την αναθέρμανση που προέκυψε στην αγορά της Πάτρας τις μέρες των Χριστουγέννων, οι ελπίδες των εμπόρων για συνέχιση της ανάκαμψης και τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, μάλλον μέχρι ώρας δεν δικαιώνονται.

Τα τελευταία 24ωρα πριν από τον ερχομό του έτους, το κέντρο της Πάτρας παραμένει γιορτινό. Ο κόσμος μπορεί να έχει κατέβει στους δρόμους της πόλης, με τα καταστήματα καφέ να είναι γεμάτα από θαμώνες και ειδικότερα στους πεζόδρομους να επικρατεί σε πολλά σημεία τους το αδιαχώρητο, όμως η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά, δεν συνάδει με την όλη εικόνα.

Οι καταναλωτές δείχνουν να είναι πιο συγκρατημένοι, σε σύγκριση με τις μέρες των Χριστουγέννων, έχοντας κάνει ήδη τις γιορτινές τους αγορές και μη αντέχοντας οικονομικά να κάνουν άλλες. Ωστόσο, κίνηση παρουσιάζουν τα καταστήματα με είδη παιχνιδιών, αλλά και με ρουχισμό, ενώ υπάρχει μια σημαντική μερίδα καταναλωτών που επιλέγουν να ψωνίζουν από αλυσίδες πολυεθνικών μαγαζιών.

Πάντως, οι φόροι που έχει να πληρώσει μπροστά του ο μέσος καταναλωτής από τον ερχομό του νέου έτους είναι σίγουρα ένα στοιχείο που βάζει ένα φρένο στην πρόθεση που έχουν οι περισσότεροι για να κάνουν τα ψώνια τους, ενώ αρνητικό ρόλο έχει παίξει τις τελευταίες μέρες στην αγορά και το τσουχτερό κρύο που κάνει το οποίο έχει κρατήσει αρκετούς στα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τον ερχομό των εκπτώσεων (σε λίγες μέρες από τώρα) για να κάνουν τις αγορές που θέλουν. Αντίθετα πάντως από τα εμπορικά μαγαζιά μεγάλη κίνηση παρουσιάζουν αυτές τις ώρες τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, με τον κόσμο να κάνει τα τελευταία του ψώνια για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Να αναφέρουμε ότι η αγορά θα είναι ανοικτή με συνεχόμενο ωράριο και την Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς.


Πηγή