Πάτρα: O Αλ. Χρυσανθακόπουλος για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις της περιοχής

Πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, που απέστειλε επιστολή προς τους Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη- Φίλιππο Τσαλίδη και Χρήστο Διονέλη: "Α) Η σύνδεση της γραμμής του τρένου με την ΒΙ.ΠΕ Πατρών και Β) η σύνδεση της γραμμής του τρένου με το πολιτικό αεροδρόμιο Αράξου και την παρακείμενη περιοχή του δάσους και παραλίας Καλογριάς.

Παρακαλώ να εξετάσετε τις δυο αυτές περιπτώσεις και να προβείτε στις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, που αφορούν την δυνατότητα να υπάρξουν οργανωμένες εμπορευματικές μεταφορές από και προς την ΒΙ.ΠΕ Πατρών με τραίνο και επίσης την σύνδεση με το αεροδρόμιο που ταυτόχρονα ως προαστιακός σιδηρόδρομος, θα συνδέει την Πάτρα με την φημισμένη πολυσύχναστη παραλία της Καλογριάς! Οι μελέτες βιωσιμότητας θα αποδείξουν πάραυτα , πως οι δύο προτάσεις μου είναι αίτημα βγαλμένο από την αναγκαιότητα και τον στρατηγικό σχεδιασμό επέκτασης των σιδηροδρομικών δικτύων. Σημειωτέον ότι τα έργα αυτά είναι 5 και 4 χιλιομέτρων περίπου αντίστοιχα».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσανθακόπουλο οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της δημοτικής του κίνησης που παρουσίασε τις 16/10/2017 και δυστυχώς ούτε ο Δήμος Πατρέων, ούτε η Περιφέρεια, ούτε το τεχνικό επιμελητήριο αποδέχθηκαν και φυσικά δεν προώθησαν την συγκεκριμένη πρόταση του στα αρμόδια υπουργεία και οργανισμούς. «Δεσμεύομαι να πείσω και να πιέσω με κάθε τρόπο, ώστε αυτά τα δύο έργα πνοής να μπούν στον σχεδιασμό του ΟΣΕ», ξεκαθάρισε ο κ Χρυσανθακόπουλος!


Πηγή