Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Άρχισε η καταβολή από τον ΕΛΓΑ των προκαταβολών προς τους παραγωγούς βιομηχανικής ντ […]

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ενημερώνει ότι ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες προκαταβολές αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή της βιομηχανικής ντομάτας του Νομού μας που συνέβησαν λόγω των πλημμυρών του Ιουνίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί για την θετική αυτή εξέλιξη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκέμβρη με τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Οι παραγωγοί βλέπουν μέσα σε έξι μήνες την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΓΑ, ο οποίος αφού τακτοποίησε με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια τις ατασθαλίες προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων, μετατρέπεται πλέον σε έναν σύγχρονο οργανισμό με καθαρή στόχευση στην δίκαιη ανταποδοτικότητα και την πραγματική στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες πληρωμές μόλις ολοκληρωθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, όπως έκανε άλλωστε και τους προηγούμενους μήνες για τους απολυμένους και πρώην εργαζόμενους της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε.Σ. ΑΕ» για τους οποίους εξασφαλίσαμε εφάπαξ παροχή ύψους 1.000 ευρώ για έκαστο.

Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που για δεκαετίες αργά και σταθερά κατέστρεψαν την χώρα, φέροντάς την τελικά και στην χρεοκοπία.


Πηγή