Η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε τις υποψηφιότητες της Αλεξάνδρας Μπαλού για την Περιφέρεια και του Δημήτρη Μαντζ […]

Στα γραφεία του ΚΚΕ στην Πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΚΚΕ στην Πλατεία Καμπάνας το απόγευμα της Δευτέρας, προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων στις επικείμενες αυτοδιοίκητες εκλογές και παρουσίασε την υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, αλλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Μαντζουράτο.

Αμφότεροι επεσήμαναν την ανάγκη ο λαός να δώσει με την ψήφο του την απάντησή του, τονίζοντας πως «θα δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των αναγκών και των συμφερόντων του λαού».

Αρχικά η κα Μπαλού, επεσήμανε πως η υποψηφιότητά της απευθύνεται σε όλους τους κλάδους και τακοινωνικά στρώματα «στους αγρότες, στους εργάτες, στους επαγγελματίες, στις γυναίκες στους συνταξιούχους αλλά και στους μαθητές που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές.
Έθιξε τα προβλήματα που έχουν προκύψει και παραμένουν ανοικτά από τους σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά, όπως επίσης και την υποστελέχωση που υπάρχει στους τομείς της Υγείας στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, έκανε οξεία κριτική στην Περιφερειακή Αρχή του Θόδωρου Γαλιατσάτου, αλλά και στην υποψηφιότητα της ΝΔ για την Περιφέρεια με την Ρόδη Κράτσα, λέγοντας πως η συμμετοχή της στην Ευρωβουλή είναι λόγος να μην την ψηφίσει ο λαός.

«Θέλουμε να παλέψουμε για το δίκιο μας και δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα . Δεν ικανοποιούμαστε με μία επιδοματική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά η κας Μπαλού, στρέφοντας τα βέλη της και στην Κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντζουράτος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την Λαϊκή Συσπείρωσε με βάση όπως τόνισε «την έως τώρα διαδρομή μας και τους αγώνες μας στην τοπική αυτοδιοίκηση». Κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι επιμένει σε έργα βιτρίνας και αφήνει σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας να παραμένουν άλυτα, ενώ και η κα Μπαλού και ο κ. Μαντζουράτος αναφέρθηκαν στην μείωση των εργαζομένων τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου που έχει προκαλέσει σοβαρή υποστελέχωση.
Κλείνοντας ο κ. Μαντζουράτος τόνισε πως: «Θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο το λαϊκό συμφέρον, καθώς τοπική διοίκηση και κράτος το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ανέβουν οι πόντοι της ανταγωνιστικότητας.

Η κα Μπαλού θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά ως και την Τετάρτη και εν συνεχεία θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ιθάκη. Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε το μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, Σπύρος Καμπίτσης.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω το ηχητικό από την συνέντευξη Τύπου

DSC 0312DSC 0315DSC 0316DSC 0318DSC 0320DSC 0321DSC 0324DSC 0326


Πηγή