Πάτρα: Βγήκε στη σύνταξη ο γιατρός-γαστρεντερολόγος Βαγγέλης Κατσακούλης

Από τις αρχές του 2019 ο γνωστός ιατρός-γαστρεντερολόγος Βαγγέλης Κατσακούλης δεν είναι πλέον στον 5ο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Ο διευθυντής του ΕΣΥ, βγήκε στη σύνταξη αφήνοντας, κατά κοινή ομολογία, ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Υπέρμαχος του συστήματος δημόσιας υγείας, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, ο Βαγγέλης Κατσακούλης κατάφερε να κερδίσει τη φήμη ενός άριστου και άρτια καταρτισμένου γιατρού στο αντικείμενο της γαστρεντερολογίας, όχι μόνο στα στενά όρια της Πάτρας, αλλά και ευρύτερα.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το γεγονός ότι ασθενείς από όλη τη δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, αλλά και από την Αθήνα, έρχονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, για να τους κουράρει ο Βαγγέλης Κατσακούλης, με τον οποίο απέκτησαν μια διαχρονική σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, ως γιατρός υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του, καθώς επί σειρά ετών, εκλεγόταν στα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών και διετέλεσε εκπρόσωπός τους, στα Διοικητικά και Επιστημονικά συμβούλια του νοσοκομείου.

Και όχι μόνο. Όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας, κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό όλων των ανθρώπων του νοσοκομείου: Νοσηλευτές, υπάλληλοι, άνθρωποι της διοίκησης, όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το ήθος, τον χαρακτήρα και το χιούμορ του.

Γεννημένος το 1951 στη Μυτιλήνη, ο Ευάγγελος Κατσακούλης «πολιτογραφήθηκε» Πατρινός και αγάπησε την πόλη μας. Αυτή την αγάπη του προς τον τόπο και τους ανθρώπους, η τοπική κοινωνία της Αχαΐας του την ανταπέδωσε, στις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχε ως υποψήφιος. Άνθρωπος της Αριστεράς, ο Βαγγέλης Κατσακούλης υπήρξε δυο φορές υποψήφιος.

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο Ευάγγελος Κατσακούλης ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα και εκλέχθηκε πρώτος επιλαχών βουλευτής λαμβάνοντας 16528 σταυρούς, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Αντίσταση Πολιτών» λαμβάνοντας 4866 σταυρούς.

Τον Αύγουστο του 2015, αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ (παρά την πολύ καλή εκλογική του επίδοση). Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας, τότε, πως: «Μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου πιστεύω ότι δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που αθέτησε όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις».

Το βέβαιο είναι, ότι ο Βαγγέλης Κατσακούλης, θα συνεχίσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, καθώς μπορεί να είναι απόμαχος, πια, τις εργασίας, αλλά δεν είναι απόμαχος της ζωής.

Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα για τη συνταξιοδότηση του Βαγγέλη Κατσακούλη.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου Θεόδωρος Πισιμίσης σε ανάρτησή του στο facebook, μεταξύ άλλων αναφέρει για τη συνταξιοδότηση του Βαγγέλη Κατσακούλη:

«Μου έλειψε το ανυπέρβλητο χιούμορ (σταθερή αξία), οι γνώσεις, η δημοκρατικότητα, και η σοφία του γέροντος. Με βοήθησε πολύ στο έργο μου, αν με αυτό που λέω είναι «πιθανόν μεγάλως να εκτεθεί» στα μάτια των άσπονδων φίλων του.

Να ‘σαι πάντα καλά Βαγγέλη μας. Η συνταξιοδότηση σου είναι ήττα για το ΠΓΝΠ, αλλά όχι για την κοινωνία γιατί είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να προσφέρεις από άλλο μετερίζι. Σε τρώει το κατ’ εξοχήν σημείο της ειδικότητας σου και δε μπορείς να κάτσεις ήσυχος. Οψόμεθα».

Ο φυσίατρος, διευθυντής ΕΣΥ στο ΠΓΝΠ Νίκος Μαγκλάρας, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Ένας ΜΑΧΙΜΟΣ μ’ όλη τη σημασία της λέξης Γιατρός, ΧΑΘΗΚΕ από το Δημόσιο σύστημα Υγείας!

Ο πιο γνωστός και ο πιο αγαπητός συνάδελφος, μέσα στο νοσοκομείο, απ’ όλους τους εργαζόμενους!

ΣΤΑΘΕΡΟΣ στις πολιτικές του απόψεις!

Ενεργός συνδικαλιστής για χρόνια!

Τιμήθηκε με αιρετές θέσεις από τους συναδέλφους (πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο).»


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία