Πρόσωπα της Χρονιάς 2018: Οι νικητές στην κατηγορία “Ερευνα-Εκπαίδευση-Καινοτομία”

Στη δεύτερη θεματική κατηγορία Ερευνα-Εκπαίδευση-Καινοτομία, οι βραβεύσεις ξεκινούν με «Πρόσωπο της Χρονιάς» τον 19χρονο Ευάγγελο Καραθάνο! Έναν εφευρέτη, φοιτητή και ιδρυτή της εταιρίας Geabit, μιας startup που βοηθά τους αγρότες να παράγουν ασφαλέστερες και υψηλότερης ποιότητας καλλιέργειες. Ο Ε. Καραθάνος έβαλε την τεχνητή νοημοσύνη στο χωράφι των Ελλήνων αγροτών και το όνομα του στη λίστα των 19 startups που αλλάζουν τον κόσμο! Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου κ. Βασίλης Αναστασόπουλος.
ΔΥΟ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Στις ομάδες όπου υπήρχαν έξι υποψηφιότητες. Πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η Mindspace! Η Mindspace είναι μια ομάδα με όραμα να φέρνει κοντά φοιτητές διαφορετικών σχολών ώστε να αναπτύσσονται ιδέες που θα ωφελούν όλη την κοινωνία. Την χρονιά που μας πέρασε, η ομάδα είχε αξιοσημείωτη συμμετοχή στον επιχειρηματικό διαγωνισμό Mindspace Challenge. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ερευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημοσθένης Πολύζος.
Η Mindspace δεν ήταν όμως η μόνη ομάδα που τιμήθηκε από τον κόσμο. Η InterMediaKT ισοψήφησε και ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο της. Η InterMediaKT είναι μια ΜΚΟ, η οποία μέσω τεχνολογικών εργαλείων, συνεργασιών και μεταφοράς ορθών πρακτικών στοχεύει στη μεταφορά Γνώσης για όλους τους ανθρώπους. Το 2018 έλαβε το βραβείο Google RISE για το έργο «Junior Coding Academy». Την βράβευση της ομάδας έκανε ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα