Σε “τροχιά” απεμπλοκής οι δύο τελευταίες εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος

Οι δύο μπλοκαρισμένες εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος βρίσκονται σε τροχιά απεμπλοκής, ολοκληρώνοντας το παζλ των 8 εργολαβιών.

Μετά τη λήξη της δεκαήμερης προθεσμίας που μπορεί κάποιος να προσφύγει στο Υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη η μία από τις δύο εργολαβίες (η 2η για την ακρίβεια: Δουναίικα-Αμαλιάδα) εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες μέρες ολοκληρώνοντας ένα σίριαλ μηνών που ξεκίνησε από το Φθινόπωρο. Στην τρίτη εργολαβία κατέθεσε προσφυγή η Κ/Ξ Θεμέλη-Ελληνική Υδροκατασκευή η οποία μάλιστα φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει ακόμα και σε ασφαλιστικά μέτρα. Μετά την απεμπλοκή και της τρίτης εργολαβίας, το έργο για την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου θα έχει ξεκολλήσει στο σύνολό του.

Επισημαίνεται ότι οι δύο εργολαβίες αφορούν το τμήμα Δουναίικα-Αμαλιάδα-Κυλλήνη και οι οποίες έχουν κατακυρωθεί υπέρ της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Τώρα το ερώτημα είναι αν τελικά στη Βουλή περάσουν και οι 8 (υπό την αίρεση ότι οι δύο τελευταίες συμβάσεις θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο) ή θα περάσουν οι έξι που είναι έτοιμες και ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δύο.

Οι οκτώ εργολαβίες έχουν δοθεί σε 4 διαφορετικούς αναδόχους έχοντας ο καθένας αναλάβει δύο τμήματα:

-Κ/Ξ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: Εργολαβίες 1+4 (Πύργος-Δουναίικα και Κυλλήνη-Βάρδα)
-ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Εργολαβίες 2+3 (Δουναίικα-Αμαλιάδα και Αμαλιάδα-Κυλλήνη)
-ΙΝΤΕΡΚΑΤ: Εργολαβίες 5+7 (Βάρδα-Σαγαίικα και Κάτω Αχαγιά-ΒΙΠΕ)
-GD INFRASTRUTTURE: Εργολαβίες 6+8 (Σαγαίικα-Κατω Αχαγιά και ΒΙΠΕ-Μιντιλόγλι).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή: ypodomes.com


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία