Tα απίθανα μέρη στα οποία κρύβονται μετανάστες για να περάσουν από την Πάτρα στην Ιταλία, με κίνδυνο της ζωής […]

Κρύβονται σε πιθανά και απίθανα σημεία προκειμένου να περάσουν παράνομα από την Πάτρα στην Ιταλία μέσω του λιμανιού και δυστυχώς με κίνδυνο της ζωής τους. Πιο δυστυχές είναι το συμβάν ότι στην προσπάθεια αυτή την έχουν χάσει κιόλας.

Προ ημερών, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας ένας 20 χρονος αλλοδαπός και ο φερόμενος ως διακινητής του. Ο αλλοδαπός είχε κρυφτεί στον κινητήρα ΙΧ αυτοκινήτου, σε κρύπτη που είχε δημιουργηθεί εκεί, μετά τη αφαίρεση εξαρτημάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, απογευματινές ώρες της 17-01-2019, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθη ο οδηγός του να μεταφέρει κρυμμένο, σε χώρο του κινητήρα του οχήματος, ειδικά διαμορφωμένο από την αφαίρεση εξαρτημάτων, έναν 20χρονο αλλοδαπό, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€).

Παλαιότερα όπως είχε γράψει το thebest.gr πεντάχρονος ήταν κρυμμένος σε βαλίτσα!

«Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και συγκλονιστικές ιστορίες είναι αυτή ενός πεντάχρονου αγοριού από τη Συρία, το οποίο βρήκαν λιμενικοί στο λιμάνι της Πάτρας μέσα σε μια βαλίτσα! Ο διακινητής είχε κρύψει το παιδί στην αποσκευή προκειμένου να το περάσει παράνομα στην Ιταλία. Όταν εντοπίστηκε ο μικρός στις 3 τη νύχτα ειδοποιήθηκε η Praksis για να τον φροντίσει. …

Το παιδί ήταν σοκαρισμένο ενώ το σοκ της κ.Τζανάκου δεν ήταν μικρότερο. Οι γονείς του ήταν εγκλωβισμένοι στη Συρία και το παιδί βρέθηκε στο λιμάνι στην προσπάθειά του να πατήσει επί ευρωπαϊκού εδάφους». (07-01-2015)

Οι «Άθλιοι» των Πατρών – Κλεισμένος σε βαλίτσα ταξίδευε πεντάχρονος – «Φως» στις ιστορίες ανήλικων μεταναστών

Πολλές φορές κρύβονται μέσα σε ειδικές κρύπτες , σε φορτία από καρπούζια, πορτοκάλια κ.α. ενώ το καλοκαίρι ένας αλλοδαπός που είχε κρυφτεί στα ημιαξόνια φορτηγού τραυματίστηκε θανάσιμα όταν παρασύρθηκε από αυτό, ενώ έχουν συμβεί θανατηφόρες παρασύρσεις από οχήματα στην Ακτή Δυμαίων την οποία κατά δεκάδες οι αλλοδαποί διέσχιζαν κάθετα το δρόμο, εφορμώντας στο λιμάνι.

Πέθανε ο 24χρονος μετανάστης που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Ακτή Δυμαίων – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Κατέληξε ο Αφγανός που παρασύρθηκε από νταλίκα

Πάτρα: Νεκρός ο μετανάστης που παρέσυρε η νταλίκα … – The Best News

Πάτρα: Νεκρός ο μετανάστης που παρέσυρε η νταλίκα κοντά στο νέο λιμάνι – Συνελήφθη ο οδηγός

Πάτρα: Κρύφτηκε στον κινητήρα ΙΧ για να περάσει … – The Best News

Πάτρα: Κρύφτηκαν μέσα στα φάρμακα 10 αλλοδαποί – The Best


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Ιανουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία