Αθ. Καραγκούνης: «Δημοτικές Εκλογές – Ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα υποστηρίξω και γιατί»

-Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, δηλώνω ότι θα υποστηρίξω τον υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος θα ενσωματώσει στο πρόγραμμά του και το δικό μου πρόγραμμα (όραμα) για το Δήμο Πύργου (και θα δεσμευτεί, δημόσια, ότι θα το πράξει). Προτεινόμενα, μερικά, στοιχεία του προγράμματος μου είναι:

  1. ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ *1) Βουλή συνταξιούχων κ΄ Βουλή νέων (εθελοντικά)àσυζήτηση ενώπιον του ΔΣàαπόφαση/εκτέλεση. *2) ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ (= ο κάθε απλός

δημότης, αν έχει μια έξυπνη αναπτυξιακή ιδέα, προωθεί την ιδέα του στο ΔΣ à μελέτη-επεξεργασία της ιδέαςàανάθεση υλοποίησης της ιδέας και επιβράβευση. *3)ΣΩΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠ[ΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (εθελοντών) για ειδικά θέματα με λόγο και αντίλογο àσυζήτηση μέσα στο ΔΣàαπόφασηàεκτέλεση απόφασης *4)Δημοψηφίσματα για σοβαρά θέματα του Δήμου àààαυτόματα εκτέλεση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος

  1. ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ στην Κεντρική Πλατεία Πύργου με ΤΡΙΠΛΗ χρήση: *1)Υπόγειο διαμπερές-Parking. Εισιτήριο ημερήσιου παρκινγκ = 2-Ευρώ (κάνετε τον λογαριασμό). Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις ανάγκες των πολιτών *2)Υπόγειος δρόμος πλατείας, διαμπερής (αποσυμφόρηση κυκλοφορίας), *3) Υπόγειο καταφύγιο σε έκτακτες ανάγκες.
  2. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και το κεντρικό ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: Εκμετάλλευση. (ενοικίαση) ή εκθεσιακό κέντρο κλπ και τα έσοδα κατευθείαν στους πολίτες. Υπάρχουν και αλλού διαθέσιμες αίθουσες, στο κέντρο του Πύργου, για συνεδριάσεις ή εκδηλώσεις του Δήμου. Για επί μέρους προβλήματα των τοπικών διαμερισμάτων (χωριά), η συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνεται στο αντίστοιχο χωριό με συμμετοχή και των επιθυμούντων κατοίκων.
  3. ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Στέγαση εκεί, όλων των υπηρεσιών του δήμου και άλλων δημοσίων υπηρεσιών με αντίστοιχα ΕΝΟΊΚΙΑ ή άλλη κερδοφόρο εκμετάλλευση (τα έσοδα κατευθείαν στις ανάγκες των πολιτών).
  4. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (έχουμε πολλές ανεκμετάλλευτες παραλίες).
  5. ΝΑΙ στην πλήρη ανάπτυξη του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ κ΄ τουριστικών ζωνών.
  6. ΝΑΙ στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ (θέσεις δουλειάς, τουρισμός, συνέδρια).
  7. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (αποφυγή ταλαιπωρίας δημοτών).
  8. ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ σε αναμονή κ΄ ετοιμότητα για τα επείγοντα.
  9. ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ): Για αποφυγή του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. *1)Εκπαίδευση μαθητών (>10-12 ετών), υπαλλήλων, ομάδων ατόμων, για ασφαλή εκτέλεση ΚΑΡΠΑ.. *2)Τοποθέτηση ευκολόχρηστων απινιδωτών σε πολυσύχναστους χώρους (γήπεδα, πλατεία, σχολεία κλπ.). Είμαι σίγουρος ότι το Νοσοκομείο θα αναλάβει την εκπαίδευση.
  10. Τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ (=παιδεία, πρόνοια, ύδρευση, αποχέτευση, σκουπίδια, δρόμοι πόλης/αγροτικοί, ανανεώσιμη ενέργεια κλπ.) δεν χρειάζεται να δηλώσω κάτι, η υποχρέωση είναι αυτονόητη.

-Η ανωτέρω επιστολή μου, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο το Μάρτιο 2014, παραμονές Δημοτικών εκλογών.

-Όμως δεν υπήρξε, τότε, δημόσια ανταπόκριση/δέσμευση, από τους αντίστοιχους αποδέκτες και γι’ αυτό δεν συμμετείχα στις τότε εκλογές σε κάποιο ψηφοδέλτιο, παρά τις σχετικές προς εμένα προσκλήσεις.

-Τους ίδιους όρους, επικαιροποιημένους, προτείνω και τώρα, άσχετα αν θα γίνουν αποδεκτοί ή όχι.

-Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους αποδέκτες, εγώ απλά θα έχω πράξει, και πάλι, το καθήκον μου.

-Κάποτε, βέβαια, η νομοτέλεια του χρόνου θα φέρει όλα (τα ανωτέρω) προς υλοποίηση. Εμείς όμως, δεν πρέπει να τα αφήσουμε στη μέριμνα του χρόνου αλλά να τα φτιάξουμε τώρα, ώστε να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία, για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. –Μερικοί με ρωτούν, γιατί δεν δημιουργώ δικό μου συνδυασμό. Η απάντηση είναι, ότι δεν είναι εύκολο, διότι απαιτούνται πολλά άτομα για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο και υπάρχουν τα γνωστά εμπόδια του κάθε υποψήφιου για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.

*ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ:

*1)προς τους υποψήφιους Δημάρχουςàγια να υιοθετήσουν και το δικό μου πρόγραμμα,

*2) στους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλουςà για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ και το δικό τους πρόγραμμα.

*3) και στους ελεύθερους πολίτες-àγια να υποδεικνύουν και ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ το δικό τους όραμα.

Επίσης απευθύνω αίτημα στις ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και διάφορες ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, να φιλοξενήσουν ΄΄ΒΗΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ΄΄ στους απλούς πολίτες, παραχωρώντας (η εφημερίδα κλπ.) ένα μικρό χώρο σε κάποια σελίδα της (πχ-5Χ5εκ ή 5Χ10 εκ) σε καθημερινή σταθερή, επίλεκτη θέση, ώστε να μπορούν να διατυπώνουν και να υποδεικνύουν (οι πολίτες) την σκέψη τους για τις ανάγκες του Δήμου, χωρίς να πληρώνουν. Στον ίδιο χώρο μπορεί να γράφονται μηνύματα κοινωνικής προστασίας/πρόληψης ( για υγεία, για αποφυγή/συνέπειες τροχαίων, για πυρκαγιά, πνιγμούς, για σεισμούς, φυσικές καταστροφές, κίνδυνους παιδιών, κλπ) σαν κοινωνική προσφορά/ενημέρωση της εφημερίδος προς τους αναγνώστες.


Πηγή