Δείτε την παραδοσιακή βρύση του 1928, που τοποθετήθηκε στα Υψηλά Αλώνια – ΦΩΤΟ

Μια ακόμη παραδοσιακή βρύση τοποθετήθηκε από την ΔΕΥΑΠ σε δημόσιο χώρο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σειρά είχε την Πέμπτη η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, να έχει πλέον μια δημόσια βρύση πιστό αντίγραφο της διατηρητέας γαλλικής κατασκευής των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα.

Συνολικά 25 παραδοσιακές βρύσες θα τοποθετηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα σε ολόκληρη την Πάτρα. Η ΔΕΥΑΠ έχει κάνει την σχετική παραγγελία, στο χυτήριο σε μια προσπάθεια να προσδώσει, σε συνεργασία με τον δήμο, ένα γραφικό χρώμα στις γειτονιές της πόλης, προσπαθώντας το εγχείρημά της να έχει πρακτικές αλλά και οικολογικές πτυχές.

Ηδη έχουν τοποθετηθεί 3 παραδοσιακές βρύσες στη συνοικία Τριτάκη, στην άνω πόλη, αλλά και στην Αγία Αικατερίνη στα Προσφυγικά. Οι βρύσες κάποτε αποτελούσαν για την Πάτρα ένα από τα βασικά στοιχεία του τότε δικτύου ύδρευσης και ήταν σημεία συνάντησης για τους κατοίκους των γειτονιών, φέρνοντάς τους σε επαφή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στις νέες βρύσες που τοποθετεί η ΔΕΥΑΠ, υπάρχει πρόβλεψη και για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Σκύλοι και γάτες θα μπορούν να σβήνουν τη δίψα τους σε μεταλικό κυπελάκι που υπάρχει στη βάση της παραδοσιακής βρύσης και κατακρατεί νερό μετά από κάθε χρήση πολίτη.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    16 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία