Ένα υπέροχο αφιέρωμα στο παλαιότερο καπνοπωλείο στην Ελλάδα του Νίκου Αγάθου.

Πολιτισμός Ένα υπέροχο αφιέρωμα στο παλαιότερο καπνοπωλείο στην Ελλάδα του Νίκου Αγάθου.

Ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό αφιέρωμα στο «Σπίτι του καπνού» του κ. Νίκου Αγάθου στην Κέρκυρα έκανε πρόσφατα το site www.humanstories.gr και ο Δημοσιογράφος Αντώνιος Ρεπανάς.

Μιλώντας για το πανέμορφο αυτό μαγαζί ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Μέσα, δεκάδες μάρκες τσιγάρων βρίσκονται στις προθήκες. Μου θυμίζει την ταινία «καπνός». Στα αριστερά, όπως μπαίνω, κάθεται ο ίδιος ο Νικόλαος Αγάθος. «Το μαγαζί αυτό είναι ιστορικό. Είναι το παλιότερο καπνοπωλείο στην Ελλάδα», λέει. «Το ξεκίνησα με τον πατέρα μου το 1941 και το κρατάω μέχρι τώρα. Είναι στην σύνταξη πλέον και το κρατάει η γυναίκα μου. Παλιότερα, είχαμε και χοντρική. Ξεκινήσαμε με χύμα Κεράνης και μετά περάσανε όλες οι εταιρίες. Τα πούρα, οι καπνοί και όλα τα είδη καπνιστού», συμπληρώνει.

Ο Νικόλαος Αγάθος πέρα από έμπορος, ασχολούνταν και με τα κοινά. «Από το μαγαζί αυτό βγήκε βουλευτής», λέει και συνεχίζει: «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περνούσαν από το μαγαζί όταν έρχονταν στην Κέρκυρα. Εγώ ήμουν είκοσι χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας. Μια χρονιά, πήρα τους περισσότερους ψήφους από όλους τους συμβούλους».

Διαβάστε περισσότερα: https://www.humanstories.gr/


Πηγή