Έσπασαν καρδιές για τον 24χρονο Σπύρο Θωμά στην Πάτρα – Δάκρυα, τιμές και ο Εθνικός Ύμνος στην κηδεία το […]

Τιμές, δάκρυα και χειροκροτήματα στην κηδεία του 24χρονου Πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά στην Πάτρα σήμερα το μεσημέρι. Η κηδεία του έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Κατά την έξοδο της σορού από τον ναό οι παριστάμενοι τον χειροκροτούν.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βαρύ πένθος στην Πάτρα: Αυτή την ώρα η κηδεία του Εύζωνα Σπύρου Θωμά – Με στρατιωτικές τιμές το «αντίο» – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Στον αποχαιρετισμό στρατιώτες ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Η ταφή έγινε από το Α΄Νεκροταφείο

Η κηδεία έγινε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές για στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο.

Αιτία του αιφνίδιου θανάτου φαίνεται πως ήταν παθολογικά αίτια που ίσως ο Σπύρος Θωμάς να μην γνώριζε, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Σπύρος ήταν ένας από τους δυο γιους του διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Πάτρα Χρήστου Θωμά και της Nίκης Γιάχου, τραπεζικής υπαλλήλου, οι οποίοι έχουν βυθιστεί στο βαρύ πένθος για την απώλεια του λεβέντη τους. Μοναδικό τους στήριγμα πλέον είναι ο δεύτερος γιος τους, ο Χρήστος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου και του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ κόσμος ήταν και έξω από την εκκλησία. Φίλοι, συμπαίκτες από το μπάσκετ, γνωστοί και συγγενείς, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Σπύρο Θωμά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια που η μοίρα της στάθηκε τόσο σκληρή.

Έξω από το ναό έχει παρατάχθηκε στρατιωτικό άγημα που συνόδευσε τον 24χρονο Εύζωνα στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών, και του απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία