Φεστιβάλ μπύρας στην Πάτρα; Να μια καλή ιδέα που μπορεί να γίνει θεσμός!

Τριήμερο φεστιβάλ μπύρας στην Πάτρα; Είναι μέσα στις προθέσεις του ΣΚΕΑΝΑ, στο πλαίσιο του project Visit Patras, που έχει ετοιμάσει ο υπεύθυνος στα θέματα τουρισμού, Κωνσταντίνος Σακκάς.

Το project που έφερε στη δημοσιότητα πρώτο το patrasevents.gr περιλαμβάνει 100 σημεία – προτάσεις που θα βοηθήσουν στην τουριστική δυναμική της Πάτρας και θα φέρουν επισκέπτες σε διάφορες περιόδους του χρόνου, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την αγορά.

Σκοπός των προτάσεων αυτών είναι να φανεί ότι η Πάτρα, εκτός του Πατρινού Καρναβαλιού, έχει δεκάδες ακόμα πράγματα που θα μπορούσε να παρουσιάσει και να αξιοποιήσει κατάλληλα προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Μία από αυτές τις προτάσεις που έχει την πρόθεση να προωθήσει ο ΣΚΕΑΝΑ με βάση το project που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα στους φορείς είναι και η διοργάνωση ενός τριήμερου φεστιβάλ μπύρας, στα τέλη του καλοκαιριού, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, με στοιχεία της διάσημης διοργάνωσης που γίνεται στην Κοπεγχάγη.

Το φεστιβάλ μπύρας είναι διοργάνωση που έχει καθιερωθεί σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού, κυρίως στην κεντρική και στην βόρεια Ευρώπη (βλέπε Μόναχο, Κοπεγχάγη κτλ). Γίνεται με μεγάλη επιτυχία και παντού έχει συμμετοχή, επισκέπτες και τουρίστες.

Είναι μία διοργάνωση που δεν υπάρχει σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας (ή τουλάχιστον δεν έχει γίνει γνωστή) και μπορεί να φέρει αρκετό κόσμο στην Πάτρα.

Επιπλέον με την δυναμική που υπάρχει στην χώρα τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ζυθοποιίας, με ολοένα καινούργιες τοπικές ή σπιτικές μπύρες να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά (κάτι που ασφαλώς ισχύει και για την Πάτρα), το φεστιβάλ μπύρας έχει τις προϋποθέσεις για να γίνει επιτυχημένο ως διοργάνωση και να καθιερωθεί ως θεσμός, εφόσον φυσικά βοηθήσουν σε αυτό και οι υπόλοιποι φορείς.

Φεστιβάλ μπύρας στην Πάτρα; Να μια καλή ιδέα που μπορεί να γίνει θεσμός!

Άλλωστε, ταιριάζει και με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΣΚΕΑΝΑ, στο θέμα της γευσιγνωσίας και την ανάδειξη της Πάτρας ως πόλης γαστρονομικού τουρισμού. Πρόκειται για μία αρκετά καλή ιδέα και οι πληροφορίες μας θέλουν να μην είναι η μοναδική από αυτές που υπάρχουν στο όλο project.

Υπάρχουν και άλλες, ενώ ορισμένες έχουν να κάνουν με την ανάδειξη υπαρχόντων θεσμών, όπως είναι το Πατρινό Καρναβάλι, το Pick Patras, το Kite Surf Festival στο Δρέπανο, πάντα με γνώμονα την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών. Περιμένουμε πλέον την παρουσίαση του project και επίσημα, αλλά και την έναρξη του κύκλου των συναντήσεων με τους φορείς και τους εκπροσώπους τους.


Πηγή