Η Έλενα Κονιδάρη για την επίσκεψη Μεϊμαράκη στην Πάτρα

Η Έλενα Κονιδάρη , μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία, με μπροστάρισσα τη νεολαία της, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας.

Ο άνθρωπος και ο πολιτικός που φρόντιζε διαχρονικά να διαφυλάσσει με πράξεις την ενότητα της παράταξης και να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην κοινωνική αναφορά της, μας υπενθύμισε στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών και των σημαντικών εθνικών αποφάσεων.

Η πορεία του Β. Μεϊμαράκη, από το ξεκίνημά του στην προεδρία της νεολαίας μέχρι σήμερα, αποδεικνύει ότι η πολιτική δεν είναι ένας αποστεωμένος χώρος που για να φτάσει κανείς στην καταξίωση πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στον αφορισμό, την καταγγελία και την ειρωνεία. Τόσο ο ίδιος όσο και αρκετά στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ που γαλουχήθηκαν με τις ιδέες και τις αξίες του, γνωρίζουν καλά ότι στην πολιτική μετράει (και) το συναίσθημα. Κυρίως, όμως, με τη στάση του έχει καταφέρει να περάσει σε όλους μας την πίστη ότι: «Οι πολιτικοί πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία». Γιατί μόνο τότε είναι πραγματικά χρήσιμοι.

Από τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ο Β. Μεϊμαράκης, ένας μάχιμος πολιτικός με συνέπεια στα λόγια και τα έργα του, μας δείχνει το δρόμο ότι δεν πρέπει να κυριαρχήσει η λογική της χαλαρής ψήφου στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Οι δυσκολίες που βιώνει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Απαιτεί εγρήγορση και τη συμμετοχή πολιτικών με εμπειρία, σύνεση και τόλμη, προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και να διασφαλιστεί η ανέφελη υλοποίηση του κοινού μας ευρωπαϊκού οράματος.


Πηγή