Λαμπεία: Οι μαθητές σε ρόλο πυροσβεστών

Με μια πρωτότυπη δράση, ολοκληρώθηκε ο ημερήσιος περίπατος των μαθητών του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις πυροπροστασίας με βιωματικό τρόπο, με τη συνεργασία των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια του, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλη Αρβανίτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των μαθητών σε θέματα πρόληψης και καταστολής της πυρκαγιάς και γενικά της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες γνώσεις από την ενημέρωση των αξιωματικών και πυροσβεστών του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Οχήματος και των μέσων πυρόσβεσης, με την καθολική συμμετοχή των μαθητών σε δειγματική ρίψη νερού.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος για την ευγενική τους παρουσία, ευχόμενοι και μια επόμενη και χρήσιμη συνάντηση.


Πηγή