Νίκος Τζανάκος: “Η Πάτρα να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος”

Με αφορμή τα γυρίσματα τηλεοπτικού συνεργείου για την λαμπρή ιστορία της Πάτρας που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του Συνδυασμού Πάτρα: Η δική μας Πόλη κ. Νίκος Τζανάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν η Πάτρα θα ξαναβρεθεί σύντομα στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με αφορμή την … ιστορία της ! Επειδή ήταν η πρώτη πόλη που φωταγωγήθηκε και έφτιαξε εργοστάσιο φωταερίου, πρώτη κατασκεύασε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, πρώτη δρομολόγησε ηλεκτροκίνητο τραμ και άλλα πολλά.

Αφορμή γι’ αυτήν την επισήμανση είναι μια νέα τηλεοπτική παραγωγή που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας από την εταιρία “Fossproduaction” για λογαριασμό της COSMOTE tv και αναμένεται να προβληθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, με θέμα τις καινοτομίες που κατεγράφησαν στην πόλη των Πατρών από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε αυτές τις μέρες την Πάτρα κάνοντας “γυρίσματα” στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στον Γλαύκο και αλλού, ενώ ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμά τους, να βοηθήσω στην καταγραφή, σημαντικών και όχι ευρέως γνωστών, ιστορικών στοιχείων που αποδεικνύουν το … μεγαλείο της πόλης μας σε μια άλλη εποχή. Τότε που πρωτοπορούσε, καινοτομούσε, και τολμούσε, πετυχαίνοντας να συγκρίνεται μόνο με τις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις (Παρίσι κ.α.) και αποτελούσε το καμάρι και λαμπερό παράδειγμα για όλη την τότε Ελλάδα.

Τίποτα όμως δεν ήταν τυχαίο. Όλα τα παραπάνω ήταν αποτέλεσμα του ότι η Πάτρα διοικείτο από ανθρώπους οι οποίοι αγαπούσαν την πόλη και αγωνίζονταν να την κάνουν σύγχρονη, βάζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Δυστυχώς, η Πάτρα του σήμερα μόνο για … κακώς κείμενα προσελκύει το ενδιαφέρον. Και αυτή την πραγματικότητα είναι που πρέπει να ανατρέψουμε ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ. Πρέπει λοιπόν να θέσουμε έναν και μόνο στόχο:

Να ξανακάνουμε την Πάτρα πόλη – πρότυπο! Να την βάλουμε σε νέα τροχιά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, να την μετατρέψουμε σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη. Αυτό ακριβώς έχω κάνει προμετωπίδα του δικού μου αγώνα για την πόλη μας. Αποσκοπώντας στο να… ξαναβρεθεί η Πάτρα στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο για το «χτες» της, αλλά και για το «σήμερά» της! ».

Νίκος Τζανάκος: "Η Πάτρα να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος" Νίκος Τζανάκος: "Η Πάτρα να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος" Νίκος Τζανάκος: "Η Πάτρα να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος"


Πηγή